Un grup de turişti străini a fost surprins, joi, de o avanlanşă produsă în Masivul Maramureş, anunţă Salvamont România. Din primele informaţii reieşea că o persoană a murit şi alte două sunt dispărute. Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru News.ro, că turiştii sunt din Polonia. La intervenţie a fost solicitat un elicopter SMURD, fiind folosit, de asemenea, un câine special antrenat pentru salvare din avalanşă. Salvamontiştii au recuperat trupul persoanei decedate şi au coborât de pe munte trei turişti, în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Salvamontiştii au recuperat patru persoane surprinse de avalanşa care a avut loc, joi după-amiază, în Masivul Maramureş.

Astfel, trei dintre turişti cu fost coborâţi în siguranţă de pe munte, ei neavând probleme de sănătate, au declarat pentru News.ro oficiali ai Salvamont România. 

Trupul neînsufleţit al celui de-al patrulea turist a fost şi el recuperat.
 
UPDATE - Salvamontiştii au precizat ulterior că accidentul aa vut loc în Masivul Maramureş. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Salvamont România, o avalanşă s-a produs în masivul Rodnei, zona Borşa.

”Din primele informaţii, se pare că este vorba de un grup de turişti străini aflaţi la schi de tură, o persoana ar fi decedată şi doua ar fi dispărute”, arată salvamontiştii.

Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru News.ro, că din primele date reiese că turiştii surprinşi de avalanşă sunt cetăţeni polonezi.

FOTO - Facebook / Avalanse in Carpati
FOTO - Facebook / Avalanse in Carpati

Acolo a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD, iar salvatorii din Borşa intervin inclusiv cu un câine special antrenat pentru căutare în avalanşă.

La ora transmiterii acestei ştiri, salvatori de la mai multe servicii din cadrul Salvamont organizează echipele de căutare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.