Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că a semnat contractul de finanţare prin care Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca va achiziţiona echipamente pentru deszăpezire, degivrare şi determinarea gradului de frânare. El a precizat că valoarea totală a contractului de finanţare este de aproximativ 8 milioane lei, iar achiziţiile trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor. De asemenea, ministrul a semnat două contracte pentru Aeroportul Satu Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Ministrul a anunţat, de asemenea, vineri, că se modernizează aeroportul din Satu Mare.  

”Am semnat astăzi două contracte de finanţare cu o valoare totală de 433 milioane de lei, contracte în baza cărora vor fi realizate mai multe investiţii în Aeroportul Internaţional din Satu Mare”, a transmis ministrul.  

Potrivit acestuia, 365 milioane de lei vor fi folosite pentru: 

-realizarea unui terminal nou şi extinderea terminalului existent 

- reabilitarea pistei 

- extinderea platformei de îmbarcare 

- echipamente moderne pentru activităţile aeroportuare pe timp de iarnă. 

68 de milioane de lei este finanţarea dedicată îmbunătăţirii condiţiilor de siguranţă şi de securitate pe Aeroport: 

- va fi construit un drum perimetral cu o lungime de peste 8 km 

-vor fi instalate echipamente moderne pentru efectuarea controlului de securitate 

-vor fi achiziţionate o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă. 

Grindeanu a precizat că sumele sunt asigurate din fonduri europene (FEDR) şi completate din alocări de la Bugetul de Stat şi bugetul local al Judeţului Satu Mare. 

Ambele proiecte trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor (2023). 

 

 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Investim în siguranţa Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj Napoca! Prin contractul de finanţare pe care l-am semnat astăzi, Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca va achiziţiona echipamente pentru: deszăpezire degivrare, determinarea gradului de frânare”, spune ministrul în postare.
 
Sorin Grindeanu arată că investiţiile vor spori condiţiile de siguranţă în operaţiunile de manevră a aeronavelor şi a suprafeţelor de mişcare.
 
”Valoarea totală a contractului de finanţare este de aproximativ 8 milioane lei, iar achiziţiile trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor (2023). Majoritatea sumei este asigurată prin fonduri europene (FEDR) şi completată cu bani de la Bugetul de Stat şi din contribuţia proprie a aeroportului”, mai precizează ministrul Transporturilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.