Funcţionarii din mai multe prefecturi din ţară se află în grevă luni, ei reclamând nivelul salarizării, pe care o consideră mică în comparaţie cu alte funcţii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Budăi, despre greva funcţionarilor din mai multe prefecturi: Le-am promis foarte clar la discuţii că la noua lege a salarizării voi arăta atenţia cuvenită şi acestui aspect

”Funcţionarii publici şi personalul contractual din instituţiile prefectului din ţară, declară grevă generală în data de 10 aprilie 2023. La această acţiune vor participa 1800 salariaţi prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului la sediul instituţiei prefectului. Solicităm trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, a transmis Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică

Sindicaliştii reclamă că în prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

Greva a început la ora 9.00, iar protestatarii afirmă că o vor continua cât va fi nevoie, dacă solicitările lor nu vor primi răspuns.

BUCUREŞTI - Referitor la greva generală declanşată, la nivel naţional, de Sindicatul „Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică, Prefectura Capitalei anunţă că activitatea Instituţiei Prefectului-Municipiul Bucureşti nu este afectată în nici un fel. 
”Activitatea tuturor serviciilor care desfăşoară operaţiuni cu publicul se desfăşoară în condiţii normale, conform programului afişat pe site-ul instituţiei. Vom informa cu promptitudine cetăţenii, în măsura în care situaţia actuală va suferi orice modificare”, a transmis Prefectura.
ARGEŞ – În acest judeţ angajaţi Instituţiei Prefectului sunt în grevă, însă nu şi cei ai Cancelariei Prefectului. Cei 29 de salariaţi care s-au alăturat protestului s-au adunat, în prima parte a zilei,  în holul instituţiei, şi-au exprimat motivele de nemulţumire, după care au intrat în birourile lor şi nu desfăşoară activitate.
BRAŞOV – Nu toţi salariaţii Prefecturii sunt în grevă, luni. Din totalul de 43 de angajaţi, 38 au semnat listele şi s-au alăturat protestului. Nu participă la protest prefectul, cei doi subprefecţi, secretarul general al Instituţiei Prefectului şi consilierul prefectului.
Greviştii au ieşit din birouri şi cu coborât până în holul sediului instituţiei, însă nu au ieşit în stradă, întrucât nu au depus anterior notificare cu privire la organizarea unei manifestaţii publice, aun precizat reprezentanţi ai Prefecturii Braşov. 
 
BUZĂU - Toţi angajaţii Instituţiei Prefectului-Judeţul Buzău şi-au întrerupt activitatea, luni dimineaţă, acuzând salariile mici pe care le primesc în raport cu activitatea desfăşurată, dar şi cu salariile funcţionarilor din consiliile judeţene. Prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, a declarat că este alături de angajaţii Instituţiei Prefectului, date fiind diferenţele mari între salariile acestora şi remuneraţiilor pe care le primesc funcţionarii din alte instituţii
CITEȘTE ȘI Buzău - Lider sindical, explică greva din Prefectură: Suntem nemulţumiţi de salarizare / Dorim şi transferul de la MAI la Secretariatul General al Guvernului, nu mai vrem într-un minister militarizat / Prefect: Sunt alături de angajaţi - FOTO
GIURGIU – „Toţi cei 26 de funcţionari publici şi personal contractual din cadrul Instituţiei Prefectului - judeţul Giurgiu protestează prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului la sediul instituţiei, la data de astăzi”, au transmis reprezentanţi ai instituţiei. 
Protestatarii nu vor ieşi în stradă, ci vor rămâne în sediul Prefecturii, fără a-şi desfăşura activităţile aferente unei zile de muncă. 

IAŞI - Mai mult de jumătate dintre cei 50 de angajaţi ai Prefecturii judeţului Iaşi se află în grevă luni, cerând majorarea salariilor.

Sindicaliştii din Prefectura Iaşi au precizat că un consilier superior cu o vechime în muncă de peste 20 de ani din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Iaşi are un salariu net de 4.000 – 4.200 lei lunar, în timp ce un consilier superior din cadrul serviciilor deconcentrate ale ministerelor sau din cadrul altor instituţii aflate în subordinea autorităţilor centrale are un salariu net cuprins între 5.000 – 8.000 lei lunar. 

CITEȘTE ȘI Iaşi - 30 dintre cei 50 de angajaţi ai Prefecturii se află în grevă
 
PRAHOVA – Aproximativ 30 dintre angajaţii prefecturii Prahova sunt, luni în grevă, însă nu toţi salariaţii instituţiei au oprit lucrul. 
„Sunt câţiva are au ales să nu facă grevă, astfel încât, în cursul zilei de astăzi se asigură permanenţa la sediul instituţiei. Se asigură continuitatea activităţii, se înregistrează adrese şi ceea ce este urgent, activitatea instituţiei nu este blocată”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt aş Instituţiei Prefectului – Judeţul Prahova, Ioana Bumbăcea.
 
SIBIU -”Vă informăm că Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu organizează luni, 10 aprilie a.c., grevă generală. Pe durata grevei, activitatea din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu va fi suspendată, cu excepţia activităţilor desfăşurate de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor”, a anunţat Instituţia Prefectului Sibiu.
Şi la Vaslui, funcţionarii din Prefectură sunt în grevă.
Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică reprezintă Instituţiile Prefectului din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Buzău, Caraş Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.