Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că 45% dintre centrele fix de vaccinare funcţionează la mai puţin de jumătate din capacitate, dar autorităţile nu doresc închiderea definitivă a lor, precizând că este foarte greu de anticipat care va fi evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a avut loc evaluarea centrelor de vaccinare fixă. 
 
“Spuneam că am finalizat în cursul săptămânii precedente evaluarea centrelor de vaccinare, a eficienţei lor, în circa 45% din cazuri centrele vaccinau la mai puţin de jumătate din capacitatea fluxului, tocmai de aceea am propus măsuri către fiecare direcţie de sănătate publică judeţeană măsuri ţintite fie de reducerea programului de lucru şi disponibilizare echipelor mobile către activităţi de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare de tip maraton sau alte evenimente în locaţii atipice sau chiar sistarea temporară a activităţii pentru anumite centre”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a menţionat că autorităţile nu doresc închiderea definitivă a centrelor de vaccinare. 
 
“Nu ne dorim închiderea definitivă a centrelor de vaccinare pentru că este foarte greu de anticipat care va fi evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni şi atunci este important să avem şi resursa umană disponibilă, dar să avem şi locaţia şi centrele care să fie pregătite, să fie reactivate la nevoie. Ca atare în urmă propunerilor primite de la direcţiile de sănătate publică în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar, de asemenea, se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare şi, de asemenea, au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare care aveau peste trei sau peste patru fluxuri şi la care activitatea era redusă şi concordantă cu numărul de fluxuri care au rămas active”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a mai precizat că la nivelul fiecărui centru de vaccinare va fi afişat noul programul de lucru, acesta urmând să fie modificat şi în platforma de vaccinare. 
 
“Este important să înţelegem faptul că la nivelul fiecărui centru de vaccinare va fi afişat programul de lucru la loc vizibil în zona de intrare tocmai pentru a fi cunoscut de către toţi cei care se adresează prin prezentare directă. De asemenea, va fi actualizat programul centrului de vaccinare şi in platforma naţională de programare a vaccinărilor, fiecare direcţie de sănătate publică informează prin intermediul CNCAV Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care face această actualizare a programului de lucru în centre tocmai pentru a da posibilitatea celor care se programează să îşi aleagă un interval orar corespunzător”, a mai declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.
 
Gheorghiţă a mai afirmat că programul în centre a fost redus la jumătate, fie în prima parte a zi, fie în cea de-a doua parte.
 
De asemenea, cele 11 centre de vaccinare închise temporar sunt în judeţele Bihor, Giurgiu, Mehedinţi, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.