Aproape 9.500 de gospodării din judeţul Buzău sunt, marţi seară, fără curent electric în urma unei furtuni puternice. Zeci de copaci au fost doborâţi de vânt, unii dintre ei blocând mai multe drumuri. Acoperişul unui bloc din municipiul Buzău s-a desprins şi a căzut pe stradă. Şi în Brăila sunt probleme din cauza furtunii, cel puţin nouă copaci căzând peste autovehicule. Pompierii din Bucureşti şi Ilfov au intervenit, marţi după-amiază, pentru îndepărtarea efectelor ploii torenţiale şi a vântului. S-au degajat 37 de copaci, mai multe elemente de construcţie care stăteau să cadă, dar şi un panou publicitar. 21 de maşini au fost avariate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Furtună în Bucureşti: Zeci de copaci rupţi de vânt şi 21 de maşini avariate

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, aproximativ 9.400 de gospodării din întreg judeţul sunt fără curent electric, din cauza avariilor apărute în timpul unei furtuni violente.

Afectate sunt localităţile C.A. Rosetti, Ruşeţu, Padina, Pogoanele, Brădeanu, Ţinteşti, Vintilă Vodă, Cochirleanca, Lopătari, Mânzăleşti, Buda şi Topliceni. De asemenea, sunt copaci căzuţi pe conductorii electrici la Vipereşti şi Lipia.

Tot în urma furtunii, mai multe gospodării din oraşul Buzău au fost inundate, iar zeci de copaci au fost doborâţi de vânt, în unele cazuri blocând sau afectând traficul rutier. Astfel, în urma vijeliei de marţi seară Centura Buzăului şi Drumul Judeţean 203 D Smeeni Brădeanu au fost blocate de arbori doborâţi de vântul puternic.

FOTO- Ciprian Sterian
FOTO- Ciprian Sterian

Din cauza vijeliei, mai mulţi copaci au căzut pe DN 2 C la intrarea în Padina ,dar şi pe DJ 203 I, între Cotorca şi Lipănescu. Poliţiştii dirijează traficul între cele două puncte până când pompierii şi echipele trimise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor îndepărta arborii căzuţi.

De asemenea, sunt crengi căzute pe carosabil în zona industrială a Buzăului, unde se circulă pe o bandă, pe un sens de mers. Un copac este căzut şi pe Şoseaua Brăilei, în zona RAR.

Subsolul grădiniţei Boboceii şi al Centrului de Dializă din municipiul Buzău au fost inundate. De asemenea, acoperişul unui bloc din Buzău s-a desprins şi a căzut pe stradă.

Probleme din cauza vremii se înregistreză şi în judeţul Brăila.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonel Ştefan Stoian, în urma unei furtuni puternice care s-a abătut asupra oraşului Brăila, cel puţin 22 de gospodării au fost inundate. Apa a intrat în curţi şi grădini
şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

De asemenea, cel puţin 9 copaci sau crengi au căzut peste autovehicule în urma vântului puternic. Alţi 5 copaci au căzut pe domeniul public, iar unul a ajuns pe o casă. De asemenea, un arbore a ajuns pe o conductă de gaze, avariind-o.

Totodată, pompiierii şi muncitorii de la Electrica intervin pentru degajarea a 14 copaci sau crengi căzute pe conductori electrici. Satele Bărăganul şi Titcov, nu au energfie electrică din cauza avariilor provocate de vijelie.

Din cauza furtunii violente, străzile din municipiul Brăila sunt inundate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.