Fetiţa de 5 ani supusă la sfârşitul lunii aprilie unui transplant de ficat la Institutul Fundeni din Capitală a murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fetiţa care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicaţiilor postoperatorii apărute in ultimele zile", a transmis miercuri Institutul Fundeni.

Fetiţa a fost supusă unui transplant hepatic în 30 aprilie, primind o porţiune de ficat de la un tânăr de 17 ani intrat în moarte cerebrală.

Luni, medicii au anunţat că, după o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei s-a agravat, ceea ce a făcut necesară o altă intervenţie chirurgicală, identificându-se "complicaţii ale anastomozei biliare", care au fost corectate.

Marţi, reprezentanţii Institutului Fundeni au transmis că starea sa se mentine extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susţinute de terapie intensivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.