O explozie a avut loc, marţi, la Aerostar Bacău, trei persoane fiind rănite. Managerul Spitalului JUdeţean Bacău, Adrian Popa a precizat că doi pacienţi au arsuri pe 10 - 15% din suprafaţa corporală, iar a treia victimă a refuzat transportul la spital. Poliţiştii au precizat că, în timp ce muncitorii efectuau lucrări de mentenanţă în cala bagajelor unei aeronave, folosind o substanţă de degresare, aceasta s-a autoaprins izbucnind o flacără.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La data de 23 noiembrie a.c, în jurul orei 12.30, poliţiştii băcăuani au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, doi angajaţi ai unei societăţi comerciale au suferit o accidentare în timpul programului de lucru. Din primele cercetări s-a stabilit că doi tineri, de 18 şi 23 de ani, angajaţi ca muncitori calificaţi la societatea în cauză, în timp ce efectuau lucrări de mentenanţă în cala bagajelor unei aeronave, folosind o substanţă de degresare, aceasta s-a autoaprins izbucnind o flacără”,  a transmis IPJ Bacău. 

Sursa citată a precizat că cei doi tineri au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
”Cercetările continuă în acest caz sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă”, au mai transmis poliţiştii. 

UPDATE: Managerul Spitalului Judeţean Bacău, Adrian Popa, a declarat, marţi, la Digi 24, că la UNitatea de Primiri Urgenţe au ajuns doar doi pacienţi, tineri.  

”Cei doi au venit cu Ambulanţa, al treilea a refuzat transportul la spital”, a transmis Adrian Popa.  

Acesta a precizat că victimele au arsuri pe 10 – 15% din suprafaţa corporală.  

”Nu sunt de complexitate majoră, rămân internaţi pe Chirurgie Plastică”, a mai precizat managerul unităţii medicale, explicând că medicii nu consideră necesar transferul la altă unitate medicală.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit Ziarul de Bacău, o explozie s-a produs, marţi, la societatea Aerostar SA Bacău. 

Potrivit informaţiilor preliminare, la una dintre secţii s-a produs o explozie, urmată de un incendiu soldat cu răniţi. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că ISU nu a fost solicitat să intervină. Incendiul a fost stins de către pompierii operatorului economic. 

La evenimnt au intervenit trei ambulanţe ale SAJ BAcău.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.