O echipă de specialişti din MApN, inclusiv medici, pleacă luni în SUA pentru a sprijini autorităţile din statul american Alabama în combaterea pandemiei de COVID-19, dar şi pentru a se informa în legătură cu metodele de prevenire şi combatere a infectării cu coronavirus. Premierul Ludovic Orban, prezent luni la ceremonia de plecare, a declarat că între SUA şi România e un solid parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Orban, despre misiunea militarilor români în SUA: Între SUA şi România e un solid parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile

Premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării Nicolae Ciucă, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, sunt prezenţi la Baza Aeriană 90, unde are loc ceremonia plecării.

”O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN (n.r. - chimic, biologic, radiologic şi nuclear), va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, anunţă MApN.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

De asemenea, membrii echipei se vor informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.