Un angajat al DSP Buzău este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu s-ar fi izolat după ce a intrat în contact cu un caz confirmat de coronavirus. Parchetul de pe lângă judecătoria Buzău a deschis un dosar penal. Surse afirmă că este vorba despre şeful medicilor epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Carmen Scîntei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATEPotrivit unor surse locale, este vorba despre dr. Carmen Scîntei, şeful medicilor epidemiologi din DSP Buzău, despre care s-a ştiut că a fost confirmată cu coronavirus în 1 iulie, fiind internată în spital.

În prezent. dr. Scântei a revenit la serviciu, gestionând anchetele epidemiologice în toată perioada, atât în zilele de internare, cât şi în cele de concediu medical.

Dr. Carmen Scîntei a atins vârsta de pensionare, însă a ales să rămână în activitate pentru a coordona activitatea medicilor epidemiologi, în această criză sanitară.

Conducerea DSP Buzău nu a putut fi contactată până la această oră pentru a oferi un punct de vedere.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”S-a reţinut faptul că, în perioada 25.06.2020-01.07.2020, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, nu a adoptat măsura izolării la domiciliu, deşi - la data de 25.06.2020 – intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19, continuând să îşi desfăşoare activitatea profesională în cadrul instituţiei, chiar şi ulterior datei de 29.06.2020, când a fost şi aceasta testată pozitiv ca având acelaşi virus”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

În cadrul DSP Buzău este un focar de coronavirus, 17 angajaţi fiind confirmaţi poitiv cu noul coronavirus. 

În judeţul Buzău au fost confirmate 1.426 de cazuri de infectare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.