O degajare puternică de fum a fost semnalată, miercuri după-amiază, la staţia de metrou Costin Georgian, călătorii fiind evacuaţi. Circulaţia trenurilor de metrou a fost oprită pe ambele sensuri. ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că nu sunt victime şi că, din primele informaţii, a fost vorba de un scurtcircuit la consola şinei de contact, incendiul fiind stins. Metrorex a precizat că a fost reluată circulaţia trenurilor de metrou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”La 15.06 circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată normal”, au anunţat reprezentanţii Metrorex.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că, în urma verificărilor făcute şi la staţia Titan, nu sunt degajări de fum dinspre Costin Georgian.

”La staţia Costin Georgian a ars izolaţia unui conductor electric pe o lungime de 2 metri liniari”, a arătat ISU.

UPDATE - ”Ca urmare a intervenţiei personalului Metrorex şi a reprezentanţilor ISU scurtcircuitul produs la izolatorul din staţie a fost remediat, circulaţia cu călători în staţia Costin Georgian va fi reluată normal pe ambele fire în cel mai scurt timp”, au afirmat reprezentanţii Metrorex.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, la intervenţie au participat pompierii Detaşamentului Morarilor, Detaşamentul Special de Salvatori, SMURD. Totodată, la staţia de metrou Titan a fost trimisă, pentru verificări, o autospecială de stingere.

UPDATE - ”Din informaţiile preliminare s-a produs un scurtcircuit la consola şinei de contact. Pentru stingere am acţionat cu stingătoare. Incendiul este lichidat”, au transmis reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, s-a semnalat o degajare de fum la staţia de metrou Costin Georgian, astfel că a fost luată măsura de evacuare a călătorilor.

Circulaţia metroului este oprită pe ambele sensuri şi se acţionează pentru identificarea focarului.

Nu sunt victime, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

”Ca urmare a unei defecţiuni tehnice (conturnarea unui izolator) la intrarea în staţia Costin Georgian, în jurul orei 14.00, circulaţia trenurilor de metrou a fost reorganizată. La acest moment personalul Metrorex împreună cu echipe ale ISU, din zona respectivă, intervin pentru localizare, remediere şi repunerea trenurilor conform graficelor de circulaţie”, au transmis, la rândul său, reprezentanţii Metrorex.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.