Încă doi bărbaţi care au fost confirmaţi cu coronavirus au murit, au anunţat, marţi seară, autorităţile. Este vorba despre un bărbat din Sibiu care a intrat în contact cu soţia, decedată zilele trecute, dar şi despre un bărbat din Mureş căruia i s-a făcut rău în cursul zilei de astăzi şi a murit după câteva ore. Numărul deceselor a ajuns la 82. O femeie de 61 de ani din Satu Mare, confirmată cu coronavirus, dar şi cu afecţiuni severe, a murit la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Femeia a intrat în contact cu fiul asimptomatic, revenit din Marea Britanie în 21 martie. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, decesul unei paciente de 84 de ani de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, confirmată cu coronavirus şi cu afecţiuni cronice prexistente. Decesul femeii, survenit în 27 martie, nu a fost raportat Institutului Naţional de Sănătate Publică din cauza unor ”deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”. Grupul de Comunicare Strategică a explicat că ”deficienţe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”. În ultimele 24 de ore, încă 293 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost diagnosticate, bilanţul ajungând la 2.245, ceea ce implică trecerea la scenariul 4 de abordare a epidemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Încă doi bărbaţi care au fost confirmaţi cu coronavirus au murit – unul din Sibiu şi altul din Mureş/ Numărul deceselor a ajuns la 82

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, decesul unui bărbat din Sibiu, în vârstă de 70 de ani.

Bărbatul era internat din 26 martie în Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Sibiu şi a murit luni. El suferea de insuficienţă renală cronică cu dializa şi boală cardiovasculară.

”Bărbatul a intrat în contact cu soţia, deces COVID  numărul 51. Împreună au fost în urma cu aproximativ 3 săptămâni în Turcia pentru tratament”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unui bărbat din Mureş.

”Se solicită ambulanţă în dimineaţa de 31.03.2020.  Internat în 31.03.2020 în Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Mureş, transferat la Spitalul Clinic -sectia Boli Infecţioase. După prânz, starea de sănătate se deteriorează”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, precizând că decesul a survenit marţi, după prânz.

În cartierul unde locuia bărbatul este confirmat un alt caz COVID 19, iar ancheta epidemiologică este în curs.

Numărul deceselor a ajuns la 82.

UPDATE Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, decesul unei femei de 61 ani din Satu Mare.

Pacienta era internată din data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea.

”Recoltat şi confirmat în data de 27.03.2020, decedată în 31.03.2020. Comorbidităţi: Insuficienţă renală cronică cu dializă de 15 ani, afecţiune oncologică – chimioterapie” a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că femeia a intrat în contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic.

Numărul deceselor a persoane confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 80.

UPDATE - ”Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în masă media şi a solicitat Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi DSP Bucureşti informaţii privind existenţa unui deces in cadrul unităţii sanitare. Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus”, a transmis, marţi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie de 84 de ani, din Bucureşti. Pacienta s-a prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19.

”Pacienta a fost izolată şi i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceiaşi dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Decedată in 27.03.2020. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficienta cardiaca cronică”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza ”unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza ”unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”. Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a explicat că ”deficienţe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis şi precizări din partea managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

”Au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Testarea a fost declanşată în 22 martie, la nivelul personalului medical şi a pacienţilor, observându-se o creştere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

”Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi a apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ.  Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienţi au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19).

Numărul deceselor la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns astfel la 79.

UPDATE - Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, al 73-lea deces este al unui bărbat de 62 de ani din judeţul Suceava, de la care s-au recoltat probe în 25 martie, zi în care el a şi murit. Rezultatul pozitiv a fost confirmat în 31 martie.

Totodată, în 27 martie a murit o femeie de 69 de ani, din judeţul Suceava. Probele s-au recoltat în 25 martie, rezultatul fiind confirmat în 31 martie

Decesul 75 este al unui bărbat de 68 de ani, din judeţul Suceava, cu probe recoltate în 25 martie şi rezultat confirmat în 31 martie. El a murit în 28 martie.

Deces 76 este al unui bărbat de 57 de ani, din judeţul Suceava, probele fiind recoltate in 26 martie, iar rezultatul confirmat in 28 martie. El a murit în 30 martie.

Cel de-al 77-lea deces este al unei femei de 82 de ani, din judeţul Suceava, căreia i s-au recoltat probe în 26 martie, rezultatul fiind confirmat in 28 martie. Femeia a murit în 30 martie.

Decesul 78 este al unei femei de 64 de ani, din judeţul Suceava, cu probe recoltate in 26 martie, rezultat confirmat in 31 martie Femeia a murit în 26 martie.

"Decesele sunt la pacienti internaţi în Secţia medicală (decesele 73,75,76,77) si gastroenterologie (decesele 74 si 78) a SJU Suceava. În acest moment nu detinem date despre patologia asociată", a transmis Grupul de Comunicare Strategie.

UPDATE - O femeie de 60 de ani din judeţul Ialomiţa a decedat marţi. Avea insuficienţă renală cronică, dializată, cu hipertensiune si hepatită cronică cu virus B. Debutul bolii a fost în 23 martie, cu febră, frison, cefalee, a fost internată în 25 martie  în Secţia Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

I s-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26 martie, rezultat pozitiv în data de 28 martie, femeiea decedând în 31 martie. Nu a avut istoric de călătorie şi nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Un alt deces este al unei femei de 53 de ani, din judeţul Hunedoara, internată în data de 17 martie la Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Ea a avut contact cu cazuri confirmate cu COVID-19,  motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30 martie şi a decedat în 29 martie.

Un bărbat de 65 ani din judeţul Hunedoara a decedat marţi, el fiind internat în 25 martie în Spitalul de Boli Infecţioase Deva şi transferat în ATI în data de 26 martie. Diagnosticul i-a fost confirmat în aceeaşi dată. El avea hipertensiune.

Bărbatul nu avea istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

UPDATE - ”Până astăzi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate şi externate (81 la Bucureşti, 55 la Timiş, 20 la Iaşi, 16 la Caraş-Severin, 11 la Constanţa, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Braşov, 4 la Cluj, 4 la Galaţi, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba, 1 Argeş).  Totodată, până acum, 69 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu şi Ialomiţa, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 293 noi cazuri de îmbolnăvire„, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 62 de pacienţi, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este deocamdată staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 24.654 de teste.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 94 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 56 în Italia, 14 în Franţa, 7 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Marea Britanie şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 19 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franţa, 2 în Marea Britanie, unul în Germania şi unul în Spania, au decedat.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 15 dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliţia de Frontieră a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 990 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Poliţiştii au depistat, în ultimele 24 de ore, 8.276 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.174.104 lei.

UPDATEConform raportării INSP, marţi a fost primit rezultatul  pozitiv la testarea Covid 19 a unei persoane care a decedat la domiciliu din judeţul Suceava.

Este vorba e un bărbat de 56 ani, cunoscut cu afecţiuni psihiatrice, care locuia singur.

Decesul a fost constatat de către personalul ambulanţei în data de 26 martie, iar probele au fost recoltate de către serviciul de medicină legală în aceeaşi dată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, alte 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total pe ţară ajungând la 68.

Astfel, este vorba despre o femeie de 73 de ani, din judeţul Suceava, căreia i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 26 martie, probe care au fost testate la INCDMM Cantacuzino. Femeia a fost confirmată cu coronavirus în 28 martie şi a murit în 29 martie.

Ancheta epidemiologică este în curs în acest caz.

De asemenea, a murit un bărbat de 69 de ani, din judeţul Iaşi. El a fost testat cu rezultat pozitiv în 28 martie, probele fiind lucrate la SCBI Iaşi, şi a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în 29 martie.

El a murit în 30 martie, având antecedente patologice - HTA.

Cel de-al 68-lea deces este al unei femei de 81 de ani, din judeţul Mehedinţi, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova. Ei i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 28 martie, care au fost testate la INCDMM Cantacuzino, confirmarea venind în 29 martie.

Femeia a murit în 30 martie. Ea avea şi alte afecţiuni: HTA, cardiopatie ischiemica cronică, obezitate gradul III.

Ancheta epidemiologică este în curs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.