Un cutremur cu magnitudinea 4,2 s-a produs, miercuri după-amiază, în judeţul Vrancea, la ora 17:52, la o adâncime de 122 de kilometri. Iniţial, specialiştii au anunţat că seismul a avut magnitudinea 4,2 grade şi s-a produs la 140 de kilometri adâncime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat, miercuri, că s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe scara Richter, în judeţul Vrancea.

Seismul a avut loc la ora 17:52:44, la o adâncime de 122 de kilometri.

Iniţial, specialiştii au anunţat că seismul a avut magnitudinea 4,2 grade şi s-a produs la 140 de kilometri adâncime.

Potrivit INCDFP, cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Odobeşti, Panciu, Oneşti, Focşani şi Râmnicu Sărat.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că nu au fost primite apeluri prin intermediul numărului 112 şi nu au fost sesizate situaţii de urgenţă în urma seismului şi au postat pe pagina oficială de Facebook un clip video cu reguli generale de comportare în cazul unui cutremur.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri). 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.