Un copil cu vârsta de aproape trei ani a murit, la Spitalul de Pediatrie din Braşov, în urma unor complicaţii pulmonare. Oficialii DSP Braşov anunţă că aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. Ministerul Sănătăţii a comunicat că, pe baza informaţiilor furnizate, cauza decesului nu a fost infecţia cu virus gripal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
(ŞTIRE CORECTATĂ - Iniţial, în ştire era menţionat, dintr-o eroare, Spitalul pentru copii  ”Sfântul Constantin”)
UPDATE - ”Direcţia de Sănătate Publică Braşov ne-a comunicat decesul unui copil în vârstă de 2 ani. Din informaţiile furnizate, cauza decesului nu a fost infecţia cu virus gripal. Conform procedurii aplicate în fiecare an, informarea privind cazurile de gripă şi eventualele decese, se comunică săptămânal, joia, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, se arată într-o informare transmisă de Ministerul Sănătăţii.
În sezonul 2018-2019, au fost raportate 199 decese, iar in 2019-2020 s-au raportat 73 decese, precizează MS, subliniind că acest ultim sezon a fost influenţat de măsurile luate la debutul pandemiei de COVID-19.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Copilul a fost dus la Spitalul pentru Copii Braşov în stare gravă, având afectare pulmonară. El a decedat în secţia ATI a spitalului. 
 
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Claudia Bularca, a declarat pentru News.ro, că autorităţile aşteaptă rezultatul necropsiei care va stabili cu exactitate cauza decesului.
 
Oficiali ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au declarat, sâmbătă, pentru News.ro că în urma decesului copilului la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Braşov a fost deschis un dosar în cadrul căruia sunt cercetate împrejurările în care a survenit moartea. Deocamdată, dosarul vizează fapta, nu persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.