Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, fără a se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei. În zonă au fost demarate acţiuni de căutare. Ulterior, instituţia a explicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar, iar apoi a fost confirmată prăbuşirea. Toţi cei şapte militari care erau la bord, între care doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române, au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Ministerul Apărării: Şapte militari şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din judeţul Constanţa, fiind la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române / Cel mai tânăr militar avea 27 de ani / Cine sunt victimele
CITEȘTE ȘI Preşedintele Klaus Iohannis: Îmi exprim profundul regret şi deplina compasiune pentru pierderea vieţii a şapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

UPDATE: Şeful Direcţiei informare şi relaţii publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Constantin Spânu, a declarat, la Antena 3, că elicopterul s-a prăbuşit. 

“În cazul elicopterului care a plecat în căutare şi salvarea MIG-ului 21 Lancer se confirmă din păcate prăbuşirea, la 11 kilometri de aerodrom, în zona localităţii Gura Dobrogei. Din păcate, toţi cei cinci membri ai echipajului şi-au piedut viaţa. În continuare se execută operaţiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MIG 21 Lancer, nu avem încă la acest moment confirmarea prăbuşirii şi nu avem detalii despre starea pilotului”, a afirmat Spânu.

Despre MIG şi pilotul acestuia nu există încă informaţii. 

UPDATE: ”Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44”, a transmis ministerul Apărării.  

Potrivit sursei citate, pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază. 

”Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare”, a mai precizat ministerul.  

Instituţia explică faptul că nu sunt încă informaţii certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR. 

 UPDATE: ”Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei. 

”Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, a mai transmis instituţia.   

ŞTIRE INIŢIALĂ: Autorităţile din judeţul Constanţa au confirmat, miercuri seară, că s-a înregistrat un ”incident aviatic”, fără a preciza natura acestuia. 

Sursa citată a menţionat doar că informaţiile vor fi oferite de către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. 

Din primele date, un avion militar ar fi căzut. Nu se cunoaşte deocamdată zona în care s-a produs incidentul şi dacă există victime. 

Ministeru Apărării nu a oferit deocamdată detalii. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.