Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat că 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca sunt transportate, sâmbătă, către Republica Moldova, ca parte a unui ajutor umanitar oferit ţării vecine. O altă tranşă, de peste 21.000 de doze de vaccin, fusese acordată Republicii Moldova în februarie. Premierul Florin Cîţu a apreciat că ”este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Al doilea transport de vaccinuri împotriva COVID-19 se află în drum spre Republica Moldova. Este vorba de o tranşă de 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca, care se adaugă celor 21.600 livrate la sfârşitul lunii februarie. Este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei şi de a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2. În perioada următoare vor trimite şi alte tranşe de vaccin pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut, cu prilejul vizitei Preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău. Doar împreună vom depăşi această perioadă dificilă”, a transmis prmierul Florin Cîţu. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: "Astăzi, 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19. Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România. Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti - Chişinău şi retur", a transmis CNCAV.
 
Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale la Chişinău, din luna decembrie.
 
În 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.
 
"România a fost şi este mereu alături de cetăţenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relaţiei speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură, şi fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", a arătat sursa citată.
 
În 4 februarie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 
Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.