Meteorologii au emis, vineri seară, o avertizare cod roşu de averse şi vânt cu aspect tornadic pentru judeţul Ialomiţa. Avertizarea, valabilă iniţial până la ora 20.30, a fost prelungită până la ora 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cod roşu de averse ce vor cumula 35-40 l/mp, vânt cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni şi descărcări electrice în intervalul 21.00 - 22.00 pe raza judeţului Ialomiţa!”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, sunt vizate localităţile Ţăndărei, Săveni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiţei, Ograda, Sudiţi, Platoneşti, Valea Ciorii, Giurgeni.

În toate zonele vizate a fst emisă o avertizare prins sistemul RO-Alert.

”Recomandăm populaţiei să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a manifestării fenomenelor meteorologice şi să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia. În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia. Dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepăraţi, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneţi în interiorul autovehiculului şi să purtaţi centura de siguranţă. Nu în ultimul rând, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile”, a transmis ISU Ialomiţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.