Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de vânt puternic pentru zonele montane înalte. Avertizarea intră în vigoare luni, la ora 18.00, şi este valabilă până marţi, la ora 10.00. În multe dintre zonele joase este cod galben de vânt, rafalele urmând a ajunge până la 80 de kilometri la oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de cod portocaliu pentru astăzi, 27.12.2020, în intervalul orar 14:00 - 20:00, ce vizează intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii pentru zonele montane din judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş – Severin, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Sibiu, Braşov şi Alba. Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, a transmis, luni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Instituţia precizează că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

ŞTIRE INITIALĂ: Potrivit meteorologilor, luni, până la ora 18.00, este cod galben de vânt în Carpaţii Meridionali şi în sudul Banatului.

”Vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze, de 60...80 km/h, iar pe creste peste 100...110 km/h, spulberând zăpada depusă în intervalul anterior. Intensificări ale vântului vor fi local şi temporar şi în restul teritoriului”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, de luni de la ora 18.00, până marţi la ora 10.00, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze mai mari la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 80...100 km/h.

”Vântul se va intensifica şi în regiunile vestice şi nord-vestice, cu viteze de 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h”, au mai transmis meteorolgii.

Aceştia anunţă cpd portocaliu, de luni de la ora18.00 până marţi la ora 10.00, în Carpaţii Meridionali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări şi în zilele următoare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.