Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de furtună pentru mai multe localităţi din judeţul Ilfov, iar ISU a transmis mesaj RO-Alert pentru zonele vizate. Cod portocaliu a fost şi în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Urmare a codului portocaliu din Bucuresti am intervenit pentru Îndepartarea a 2 copaci, pentru extragerea apei din subsolul unei locuinţe şi pentru îndepartarea unor elemente de construcţie de pe fatada unei clădiri”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 

Sursa citată a precizat că a fost avariat un autoturism.

UPDATE: Meteorologii au actualizat şi prelungi avertizarea pentru Captală. 

Astfel, a fost emis cod portocaliu, valabil până la ora 16.30. 

”Se vor semnala: averse torenţiale care vor acumula local 20...25 l/mp, izolat 30...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii”, anunţă ANM. 

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică cod galben, valabil în data de 13.06.2022, de la ora 15:00 până la ora 16:00, pentru municipiul Bucureşti.

”Se vor semnala: averse care vor acumula 10...20 l/mp, izolat 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni”, au transmis meteorologii.
 
ISU Bucureşti-Ilfov a transmis câteva recomendări preventive:
 
 
- pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
- sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
- închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
- evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu valabil, marţi, până la ora 15.30, pentru localităţile Voluntari, Gruiu, Afumaţi, Moara Vlăsiei, Snagov, Găneasa, Ştefăneştii de Jos, Dascălu din judeţul Ilfov. 

”Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70…90 km/h, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torenţiale care vor acumula 20...25 l/mp”, anunţă ANM.  

Pentru localităţile menţionate a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.