Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o decizie pentru stabilirea normelor pentru organizarea manifestărilor de comemorare a Revoluţiei, dar şi organizarea sesiunilor parlamentare. La evenimentele publice pot participa cel mult 100 de persoane, care respectă distanţa de un metru între ele şi poartă mască de protecţie. În Parlament, se poartă mască, se dezinfectează mâinile şi se aerisesc periodic sălile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 - Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 - Ceremoniile oficiale definite conform Legii nr. 215/2016 privind ceremoniile oficiale, organizate de autorităţile şi instituţiile publice în spaţii închise, precum şi întâlnirile de lucru organizate la nivelul acestora, cum ar fi, fără a se limita la acestea, sesiuni parlamentare, şedinţe, reuniuni de lucru pregătitoare/şedinţe ale Guvernului/comisiilor, se pot desfăşura cu respectarea următoarelor măsuri de protecţie sanitară:

a) purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;

b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care participă;

c) menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană;

d) aerisirea încăperilor pentru o perioadă de cel puţin 10 minute la un interval de timp de cel mult 2 ore;

e) aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;

Art.3 - Activităţile organizate în spaţii deschise, cu ocazia comemorării eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989, sunt permise cu participarea a cel mult 100 persoane şi respectarea următoarelor măsuri de protecţie sanitară:

a) purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;

b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară activitatea;

c) menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană;

d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materialele pe perioada desfăşurării activităţii;

e) aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;

Art.4 - Se propune ca funcţionarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri şi lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Art.5 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de joi, Hotărârea numărul 60.
 
”Prin această Hotărâre este reglementată, printre altele, organizarea ceremoniilor de comemorare a evenimentelor din decembrie 1989, organizarea evenimentelor oficiale precum sesiuni parlamentare, şedinţe, reuniuni de lucru pregătitoare etc”, a transmis, joi, Grupul de Comunicare Strategică. 
 
Sursa citată a precizat că a fost actualizată lista statelor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.