Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a aprobat, duminică, prelungirea stării de alertă în sector, care fusese instituită în luna iulie, din cauza situaţiei sanitare generate de neridicarea deşeurilor. Astfel, i se solicită prefectului Capitalei să îşi dea acordul pentru prelungirea cu 15 zile a măsurii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1. Acesta a aprobat prelungirea stării de alertă pe raza UAT Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din 27", au transmis, duminică, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Conform acestora, Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a fost trimisă prefectului municipiului Bucureşti care urmează să ia o decizie.

În hotărâre se arată că se solicită prefectului prelungirea stării de alertă cu 15 zile, începând din 23 august, ora 00.00.

În 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat hotărârea de a declara stare de alertă, din 24 iulie, ora 00.00, la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, pentru 30 de zile. Astfel, doar pe perioada stării de alertă va fi făcută contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi. De asemenea, autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest, iar poliţia locală, alături de Poliţia Română, vor face controale privind depozitarea ilegală a deşeurilor. În plus, Primăria Sectorului 1 trebuie să elaboreze o strategie pe termen mediu pentru prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare.

Anterior, prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţa că şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, ca urmare a situaţiei sanitare create de neridicarea gunoiului în contextul coflictului dintre Primăria de sector şi operatorul de salubritate. El afirma atunci că nu va prelungi starea de alertă dacă măsurile nu sunt eficiente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.