Circulaţia rutieră a fost întreruptă, sâmbătă dimineaţă, pe trei drumuri naţionale din judeţul Botoşani - DN 24C, DN 29 şi DN 29A, din cauza viscolului. Un alt drum care fusese închis în cursul nopţii, DN 29D, a fost redeschis traficului. Sâmbătă dimineaţă, ningea viscolit în judeţele Botoşani, Maramureş, Braşov, Covasna şi Argeş. Sâmbătă după-amiază, CNAIR anunţă că s-a redeschis circulaţia pe DN 29, între Botoşani şi Manoleasa (7,5) şi DN 29A, între Darabani şi Rădăuţi (3,5), cu restricţii de tonaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit CNAIR, s-a reluat traficul rutier pe DN 29 între Botoşani şi Manoleasa (km 44+100 – km 99+850) pentru vehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mică de 7,5 tone.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost reluată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mică de 3,5 tone şi pe DN 29A, între Darabani şi Rădăuţi-Prut (km 71+750 – km 97+742).

În continuare, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, circulaţia vehiculelor este restricţionată pe DN 24C între Darabani şi Ştefăneşti (km 43 + 850 - km 74+035), judeţul Botoşani.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", a transmis CNAIR.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "În această dimineaţă s-a reluat traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 29D între Botoşani şi Ştefăneşti (km 2+800 – km 48+150)", a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, din cauza vizibilităţii foarte reduse pe carosabil, ca urmare a viscolului puternic şi pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire, în judeţul Botoşani, circulaţia rutieră este întreruptă pe trei drumuri naţionale (DN 24C Ştefăneşti – Româneşti, DN 29 Săveni – Manoleasa şi DN 29A Darabani – Rădăuţi Prut).

"La această oră se semnalează precipitaţii sub formă de ninsoare pe artere din judeţele Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Bihor, Maramureş, Alba, Botoşani şi Prahova. De asemenea, ninsoare viscolită se semnalează acum pe mai multe drumuri din judeţele Botoşani, Maramureş, Braşov, Covasna şi Argeş", arată sursa citată.

Şoferii sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare, să nu facă manevre periculoase la volan şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.