Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi seară, că peste o sută de şcoli din Capitală au solicitat trecerea la cursuri online, nouă dintre cereri fiind bazate pe motive epidemiologice. "Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă şi o teamă - justificată, desigur - sunt Bucureştiul şi Oltul, care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online", a afirmat el. Cîmpeanu a menţionat că solicitările "trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă", întrucât altfel părinţii nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală. CMBSU a dispus suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru 8 unităţi şcolare şi a constatat suspendarea pentru o alta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit Prefecturii Bucureşti, marţi a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a dispus suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică pentru 8 unităţi şcolare.
 
Este vorba despre Şcoala Gimnazială "Sfinţii Voievozi" - sector 1, pentru perioada 13-26 octombrie, Colegiul Tehnic "Mircea Cel Bătrân" - sector 1, pentru perioada 12-25 octombrie, Colegiul Tehnic "A. Saligny" - sector 3, pentru perioada 12-25 octombrie, Grădiniţa "Happy Tree" - sector 3, pentru perioada 12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială nr. 194 - sector 4, pentru perioada 12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială "Ionel Teodoreanu" - sector 4, pentru perioada 12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială nr. 135 - sector 5, pentru perioada 12-25 octombrie, Şcoala Gimnazială "I. Gh. Duca" - sector 5, pentru perioada 12-25 octombrie.
 
"În conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) şi ale art. 6 alin. (2) din Ordinul comun – Ministerul Educaţiei (nr. 5338/01.10.2021) şi Ministerul Sănătăţii (nr. 1082/01.10.2021) – pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, se constată suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică pentru Şcoala Postliceală Sanitară Sf. Vasile cel Mare - Str. Gh. Pop de Băseşti Nr. 26A, sector 2, pentru perioada 11.10-24.10.2021", a precizat sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Până la această oră, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică, este vorba de 91 de cereri de suspendare în baza articolului 3.2 şi de nouă cereri de suspendare a activităţii în baza articoluliui 6.9. Articolul 6.9 presupune şi avizul DSP şi hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, articolul 3.2 presupune decizia Inspectoratului, la solicitarea şcolii", a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi, la Digi 24.

Ulterior, el a precizat că în Bucureşti au făcut astfel de solicitări încă 10 şcoli. Astfel, sunt 101 cereri pe baza articolului 3.2 şi 9 pe baza articolului 6.9.

El a adăugat că în Cluj, unde rata de infectare a depăşit 10 la mie, au fost doar patru solicitări în baza articolului 3.2 şi o solicitare în baza articolului 6.9, iar în Timişoara, unde incidenţa este peste 12 la mie, au fost patru solicitări în baza articolului 3.2 şi niciuna în baza articolului 6.9

Cîmpeanu a menţionat că sunt judeţe care nu au făcut nicio solicitare: Tulcea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Satu Mare, Sibiu.

"Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă şi o teamă - justificată, desigur - sunt Bucureştiul şi Oltul, care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online. Din discuţiile pe care le-am avut şi ieri şi astăzi cu inspectoratele şcolare judeţene a reieşit că trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă, trebuie să fie aprobate pentru că, în caz contrar, dacă părinţii se tem atât de mult încât nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală, n-are niciun sens să nu se aprobe la nivelul Inspectoratului aceste solicitări", a explicat ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu a precizat că aproape un sfert din şcolile din Capitală desfăşoară cursurile online.

Potrivit ministrului Educaţiei, în total la nivel naţional sunt 226 de unităţi şcolare care au cerut trecerea în online pe baza articolului 3.2 (cu aprobare ISJ/ISMB) şi 83 pe baza Art. 6.9. (pe baza de infectări, cu aviz DSP şi solicitare de hotărâre CJSU/CMBSU).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.