Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că până în prezent s-au înscris 132.630 de elevi pentru a susţine Evaluarea Naţională, reprezentând 90% din totalul elevilor de clasa a VIII-a. El a adăugat că în cursul serii vor fi publicate pe site-ul ministerului recomandări pentru elevi şi părinţi în ceea ce priveşte Evaluarea Naţională. Ulterior, Ghidul informativ pentru Evaluarea Naţională a fost publicat, acesta conţinând date despre condiţiile de examen şi despre desfăşurarea probelor scrise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Ministerul Educaţiei susţine demersul de informare a elevilor şi părinţilor implicaţi, prin redactarea un ghid informativ destinat candidaţilor care vor susţine evaluarea naţională la finalul clasei a VIII-a (EN VIII) în acest an şcolar (2020 - 2021)", au transmis, luni seară, reprezentanţii MEN.

Conform sursei citate, ghidul conţine informaţii utile despre condiţiile de examen (informaţii de natură organizatorică & sanitară) şi despre desfăşurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informaţii despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestaţii), dar şi sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Ministerul Educaţiei a adaptat tematica de examen la situaţia acestui an şcolar, total atipic. Ministerul Educaţiei a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor, înţelegând dificultăţile pe care le-au întâmpinat. Este vorba de micşorarea numărului de note necesar încheierii situaţiei şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaia de examen la Matematică-Geometrie, de a sublinia textele la examenul de Limba română, nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru, prin creşterea timpului alocat, cu 15 minute, pentru a completa casetele, deci sunt lucruri mici, dar care, toate la un loc, vin în sprijinul elevilor", a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Antena 3.

El a explicat că toate aceste "recomandări pentru elevi şi părinţi" vor face obiectul unui document care va fi postat luni seară pe site-ul Ministerului Educaţiei.

"În momentul în care vorbim, s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Naţională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a opta", a adăugat Cîmpeanu.

Înscrierile continuă, iar marţi la ora 17.00 se va cunoaşte numărul final al celor înscrişi la Evaluarea Naţională.

Cîmpeanu a precizat că nu se va mai face triajul epidemiologic la Evaluarea Naţională.

"Recomandările care vor fi postate astă seară vor face toate acele precizări: fără triaj epidemiologic, termometrizare, se păstrează însă distanţarea, se păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie, aerisirea spaţiilor de clasă, toate aceste reguli de protecţie sanitară se vor păstra", a precizat ministrul Educaţiei.

Evaluarea Naţională va începe în 22 iunie.

Elevii vor susţine examene scrise la Limba şi literatura română şi la Matematică, iar acolo unde este cazul, şi la Limba şi literatura maternă.

Examenul va avea şi o etapă specială, programată din 28 iunie, destinată candidaţilor care, conform certificatului medical, nu s-au putut înscrie în prima etapă.

Media obţinută la examen este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat recent că repartizarea computerizată va avea loc la sfârşitul lunii iulie, mai târziu decât în anii anteriori.

"Sunt neajunsuri impuse de criza sanitară. Nu pretindem că soluţiile sunt ideale, pentru că nu sunt ideale, întotdeauna pe parcursul acestei crize amfst nevoiţi să alegem soluia cea mai puţin dăunătoare", a cdeclarat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă nu este posibil ca mulţi elevi să participe la sesiunea suplimentară, pentru a vedea ce se întâmplă la prima, Cîmpeanu a replicat: "Orice supoziţie poate fi făcută. Eu cred că nu".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.