Chestorul Ioan Buda a demisionat, joi, din funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române. Acesta a invocat ”motive personale”, iar demisia a fost înaintată ministrului de Interne. Ministerul Afacerilor Interne a precizat că Ioan Buda se va pensiona de la 1 iunie, iar conducerea Poliţiei de Frontieră va fi asigurată de chestorul Liviu Bute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Ca urmare a evaluării situaţiei operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a domnului chestor general de poliţie Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020. La solicitarea ofiţerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a aprobat solicitarea de demarare a formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne. 

Sursa citată a precizat că atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În cursul acestei zile, chestorul general de poliţie Ioan BUDA şi-a înaintat demisia din funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, din motive personale”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră. 

Potrivit sursei citate, chestorul general de poliţie Ioan Buda a transmis ”poliţiştilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus şi pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant”. 

”De asemenea, chestorul general de poliţie Ioan BUDA mulţumeşte pentru implicare şi pentru sprijin tuturor colaboratorilor  instituţionali, celor din rândul societăţii civile, dar şi organizaţiilor profesionale şi sindicale ale  poliţiştilor.  

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului Afacerilor Interne.

De la ridicarea stării de urgenţă, zilnic, în vămile de la frontiera româno-ungară s-au format coloane imense de maşini şi persoane care încercau să intre în ţară. De multe ori, şoferii protestau claxonând. 

De joi, sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.