Peste două mii de persoane au protestat duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală, suflând în vuvuzele, agitând steaguri şi scandând împotriva coaliţiei de guvernare - "PSD, ciuma roşie!”. La finalul manifestaţiei, oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au strigat minute în şir "Rezistăm, nu plecăm" şi "Demisia".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii au început să se strângă în faţa Guvernului încă de la ora 18.30, iar unii dintre ei au venit inclusiv cu copii, care s-au cu bicicletele şi trotinetele prin Piaţă şi au desenat cu creta pe asfalt.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

La protest a fost prezent şi senatorul USR Mihai Goţiu.

După ora 19.30, numărul protestatarilor a început să crească, ajungând la câteva sute, pentru ca dupa ora 21.00 în Piaţa Victoriei să fie peste dou[ mii de oameni. 

Ei au suflat în vuvuzele şi au scandat "PSD, ciuma roşie” şi "Hoţii”, având totodată steaguri, atât tricolorul, cât şi cel al Uniunii Europene, precum şi pancarte cu mesajele "Uniţi salvăm Roşia Montană” şi logo-ul Anului Centenar reinventat sub forma unor cătuşe colorate, "Resetare, nu schimbare”, "Tărinceanu-n puşcărie, Dragnea îţi va fi soţie”, "Ar trebui să-mi scriu licenţa, nu formulare de emigrare” şi "Nu ne scoateţi din sărite, #RoşiaMontană”.

Cineva a adus şi o pancartă cu opera lui DaVinci, Mona Lisa, dar cu chipul premierului Viorica Dăncilă, cu mesajul "Violisa (operă pamflet, de Liviu Dragnea). Nu ştie nimic. N-a făcut nimic. Nu gândeşte nimic... E pură ca neantul... dar nepreţuită ca PSD-ul".

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

De asemenea, oamenii au cerut demisia Guvernului sprijinit de PSD şi ALDE şi au scandat "Analfabeta”, "Curăţenie, nu mizerie”, făcând aluzie la gunoaiele rămase sâmbătă în Piaţa Victoriei la finalul mitingului PSD.

După ora 21.30, oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au scandat minute în şir "Rezistăm, nu plecăm" şi "Demisia".

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Protestul a fost anunţat printr-un eveniment creat pe Facebook, sub numele ”Ţara arde! România nu e de vânzare”.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

"De ce ieşim duminică? Pentru că Roşia Montană NU este de vânzare! Pentru că CCR, cel mai important forum, a ajuns să fie subordonat politic, să răspundă la ordine politice. Iar CCR-ul, garantul Constituţiei, a ajuns să încalce Constituţia. Pentru că vor să naţionalizeze şi să fure Pilonul II de pensii. Pentru că 9 miliarde de lei o să fie furate. (...) Pentru că atunci când un partid politic organizează un miting cu japca, unde obligă lumea să participe la evenimentul lor, următorul pas este dictatura! Pentru că atunci când eşti condamnat, trebuie să stai în puşcarie, nu să faci puşcărie de acasă, din vila ta, în timp ce înoţi în piscina cumparată din fonduri publice. Pentru că unicul lor interes este să îşi voteze pensii speciale, nu bunăstarea cetăţenilor. Pensiile speciale trebuie desfiinţate!”, scriau organizatorii în descrierea evenimentului.

Grupul Corupţia Ucide a anunţat încă de la începutul săptămânii că va organiza duminică un miting în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care sâmbătă acolo a avut loc acţiunea PSD. Reprezentanţii grupului au considerat că, chiar dacă protestatarii # rezist ar manifesta paşnic, prezenţa lor ar duce aproape inevitabil la apariţia unor conflicte, iar "acest lucru îi va permite imediat PSD-ului să pozeze în victimă".

"Acest spaţiu îşi va recapătă scopul iniţial, locul unde câteva sute de mii de cetăţeni s-au adunat din convingere şi au hotărât că indiferent ce se întâmplă, România va rămâne un stat de drept şi nimeni nu va fi mai presus de lege! Acest lucru nu poate fi schimbat sau imitat de nici un partid cu toate sutele lui de autocare!", spunea grupul civic.

Peste 120.000 de persoane venite din toată ţara au participat sâmbătă la mitingul PSD "împotriva abuzurilor" organizat în Piaţa Victoriei din Capitală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.