Câteva mii de persoane au protestat, miercuri, în Piaţa Victoriei, nemulţumite de adoptarea modificărilor la Codul Penal. Oamenii au scandat lozinci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea. Traficul a fost restricţionat, după ce manifestanţii au ocupat o parte a carosabilului. La faţa locului au fost mobilizate dispozitive numeroase de jandarmi, iar la un moment dat au existat altercaţii cu jandarmii. Potrivit Jandarmeriei, patru manifestanţi au fost duşi la Poliţie după ce au forţat dispozitivul de jandarmi şi au aruncat cu diverse obiecte către ei. Instituţia precizează că doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor. Şi în mai multe oraşe din ţară se protestează, oamenii având fluiere, steaguri şi vuvuzele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Jandarmeria Bucureşti: Patru manifestanţi din Piaţa Victoriei, duşi la Poliţie după ce au forţat dispozitivul de jandarmi şi au aruncat cu diverse obiecte către ei

Patru manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost duşi la Poliţie după ce au forţat dispozitivul de jandarmi şi au aruncat cu diverse obiecte către ei, au transmis miercuri seară reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti. Instituţia precizează că doi jandarmi au făst răniţi în urma incidentelor.

"Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi, şi au aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun in pericol siguranţa cetăţenilor ;i vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor", a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Instituţia susţine că jandarmii au acţionat cu bună credinţă "pentru evitarea creării unei stări de pericol şi pentru a opri acţiunile violente care puteau pune în pericol viaţa şi integritatea corporală sau sănătatea persoanelor".

UPDATE Proteste în mai multe oraşe din ţară faţă de modificarea Codului Penal: Jos, Dragnea, jos, eşti un ticălos

Câteva sute de persoane au protestat, miercuri, în mai multe oraşe din ţară, scandând lozinci împotriva PSD, a ALDE, a UDMR şi cerând demisia lui Liviu Dragnea. Oamenii s-au strâns în pieţele centrale, în faţa prefecturilor sau au mărşăluit pe străzi, purtând cu ei steaguri, vuvizele, fluiere şi portavoci. La Cluj-Napoca, protestatarii au strigat ”Jos, Dragnea, jos, eşti un ticălos” şi ”UDMR, sluga PSD”.

Protestele au fost organizate pe reţelele de socializare. Protestatarii şi-au dat întâlnire în pieţele centrale, în faţa prefecturilor şi au mărşăluit pe străzi.

La Cluj-Napoca, manifestanţii s-au strâns în Piaţa Unirii şi au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, dar şi ”Denisia”.

Ulterior, participanţii la protest au pornit în marş pe străzile oraşului şi au strigat ”Jos, Dragnea, jos, eşti un ticălos”, ”România, trezeşte-te”, ”Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, ”UDMR, sluga PSD”.

Şi la SIbiu, câteva zeci de persoane au protestat peste drum de sediul PSD SIbiu, în ceea ce protestatarii din comunitatea ”Vă vedem” numesc ”Zona liberă de corupţie”. 

UPDATE - Numărul celor care protestează a ajuns la câteva mii

Câteva mii de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei, unde strigă "Nu scăpaţi", "Hoţii", "Justiţie, nu corupţie". Jandarmii au fost mobilizaţi în număr mare, iar la un moment dat au existat altercaţii între ei şi unii manifestanţi care au încercat să forţeze cordonul.

FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei

La această oră, numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei este de aproximativ 2.000, oamenii scandând ”Nu scăpaţi!”, ”Încă o revoluţie, singura soluţie”, ”Fără penali!”. Pe durata protestului s-a scandat inclusiv ”Fără violenţă”.

La faţa locului sunt mobilizate dispozitive numeroase de jandarmi, iar la un moment dat au existat altercaţii cu jandarmii, după ce unii manifestanţi au încercat să forţeze cordonul.

FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei

UPDATE Câteva sute de persoane s-au strâns, miercuri, în Piaţa Victoriei 

Câteva sute de persoane s-au strâns, miercuri, în Piaţa Victoriei şi protestează faţă de adoptarea Codului Penal.

Oamenii au steaguri, fluiere şi vuvuzele şi cer şi altora să iasă în stradă, la ora 20.00, cu maşini, motociclete şi alte vehicule.

”Ieşiţi din casă că intraţi în sclavie”, spun protestatarii. Aceştia scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Demisia”, ”Nu cedăm” şi ”Corupţiua ucide”.

Mai mulţi jandarmi sunt în piaţă şi le-au cerut protestatarilor să se manifeste paşnic şi să nu blocheze străzile din zonă.

Cu toate acestea, protestatarii au ieşit pe carosabil, fiind necesară închiderea traficului.

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că s-a impus restricţie de trafic dinspre Şoseaua Kiseleff, pe bretea către Titulescu, şi de la semaforul central către Titulescu. De asemenea, este restricţionată circulaţia  pe soseaua Kiseleff, de la str. Arh. Ion Mincu şi pe bulevardul Aviatorilor către Pta Victoriei.

Protestatarii continuă scandările, cer demisia Guvernului şi negociază cu jandarmii prezenţi la eveniment care au format un cordon în zonă.

Pe durata protestului s-a scandat inclusiv ”Fără violenţă”.

Şi în alte oraşe din ţară sunt anunţate proteste.

La Sibiu, comunitatea ”Vă vedem” a organizat o prezentare a modificărilor la Codul Penal, astfel încât toată lumea să înţeleagă care sunt efectele intrării în vigoare a acestor modificări.

La Braşov, protestatarii au blocat pentru un sfert de oră o trecere de pietoni din centrul oraşului.

Modificările la Codul penal au fost adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, cu 167 de voturi "pentru", în condiţiile în care erau necesare 165. Legea va fi spusă controlului de constituţionalitate şi apoi va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.