Brancardierul de la Spitalul "Victor Babeş" care ar fi detubat o pacientă, iar aceasta a murit, are calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă, care a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Bărbatul este audiat de către anchetatori şi, cel mai probabil, va fi reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Brancardierul este audiat, vineri seară, de către anchetatori, la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 
 
Surse judiciare au precizat că, cel mai probabil, bărbatul va fi reţinut. 
 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: "Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unităţii spitaliceşti (brancardier) are calitatea de suspect", a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că, la solicitarea ministrului Nelu Tătaru, inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP Bucureşti vor face o  evaluare a procedurilor operationale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti.

"Este o primă evaluare şi, în funcţie de cele constatate, vor fi luate şi alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuţiile legale ce revin reprezentantilor MS", au arătat reprezentanţii ministerului.

O pacientă de la Spitalul ”Victor Babeş din Bucureşti a murit, după ce ar fi fost detubată de către un brancardier, iar poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă.

"În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei. 
 
Sursa citată a precizat că se efectuează activităţi investigative şi de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.
 
Potrivit stirileprotv.ro, femeia era internată la Terapie Intensivă şi ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier.  Acesta ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, însă l-ar fi încurcat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.