Şefii Poliţiei Române au făcut, miercuri, precizări, după ce un agresor din Bucureşti a fost împuşcat în timpul unei intervenţii şi ulterior a murit la spital. Secretarul de stat pentru de ordine şi siguranţă publică al MAI, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu, a precizat că intervenţia de face gradual, în funcţie de situaţia din teren, iar forţele de intervenţie folosesc resurse letale numai atunci când altă cale nu mai există.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Activităţile noastre nu au drept scop violenţa împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, dar, în acelaşi timp, când un poliţist sau un cetăţean este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viaţa în pericol acţionăm ferm, conform legii şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare. În cazul din Capitală, doi poliţişti au fost atacaţi cu obiecte ascuţite de natură să le pună viaţa în pericol şi au reacţionat folosind armamentul din dotare. Intervenţia poliţiştilor la acest eveniment a fost solicitată prin apel 112 de cetăţeni ameninţaţi de acţiunile persoanei în cauză”, a declarat, miercuri, Bogdan Despescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, fiecare situaţie este analizată punctual şi se stabileşte cea mai bună modalitate de intervenţie precum şi momentul acesteia. 

”Acţiunea se realizează prin respectarea principiilor gradualităţii şi proporţionalităţii folosirii forţei. Toate activităţile noastre au drept scop protejarea vieţii şi, prin urmare, forţele de intervenţie folosesc resurse letale numai atunci când altă cale nu mai există. Transmitem condoleanţe familiei persoanei în cauză”, a mai declarat Despescu.

La rândul său, inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a explicat că ”tactica şi modul de intervenţie se dispun în funcţie de datele de la faţa locului: numărul de participanţi, comportamentul acestora şi foarte, important, de numărul de forţe de ordine aflate la faţa locului”. 

”Fiecare situaţie este analizată punctual şi se stabileşte cea mai bună modalitate de intervenţie şi momentul acesteia”, a spus Vasilescu, în aceeaşi conferinţă de presă. 

De asemenea, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, comisar-şef Bogdan Berechet, a explicat că bărbatul a devenit violent la vederea forţelor de ordine şi i-a lovit pe poliţişti, apoi a fugit. 

După somaţie, unul dinte poliţiştii a tras un foc de avertisment, iar apoi l-a împuşcat pe bărbat, rănindu-l. Agresorul a murit mai târziu la spital.
 
Doi dintre poliţiştii care au intervenit au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost răniţi la mâini şi la picioare, a mai spus şeful DGPMB.

Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Un bărbat care alerga aproape dezbrăcat pe holurile unui hotel din Sectorul 1 al Capitalei, având asupra sa mai multe obiecte ascuţite, a agresat, miercuri dimineaţă, doi dintre poliţiştii chemaţi să intervină.

Agresorul a fost urmărit prin clădire, fiind împuşcat. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a decedat ulterior la spital.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.