Un băieţel din Buzău este infectat cu COVID 19 internat la Terapie Intensivă la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală. El a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, o afecţiune gravă, ce ar putea fi declanşată chiar de coronavirus, relatează observatornews.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Copilul de 10 ani din Buzău care a ajuns în stare gravă la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală a fost testat negativ, sâmbătă, la Buzău iar medicii buzoieni au decis transferul său la un spital din Bucureşti cu diagnosticul meningo-encefalită.

„La UPU Buzău a fost transportat un copil de 10 ani din Buzău cu stare mediocră, cu cefalee, fotofobie şi deficit motor membre inferioare cu suspiciune Covid-19. S-a efectuat examen pediatric, neurologic şi de boli infecţioase şi s-a decis transferul la spitalul Victor Gomoiu din Capitală cu diagnostic meningo-encefalită. Copilul s-a prezentat la Unitatea de Primiri urgenţe sâmbătă la ora 11.35. I-a fost prelevat test pentru Covid-19, iar la ora 12.35 a plecat deja spre Bucureşti. Ulterior au venit rezultatele pentru Covid-19, care au fost negative”, a declarat Adriana Bunilă purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău copilul de 10 ani din Buzău avea mai multe prezentări la secţia de boli infecţioase a spitalului.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică”, a declarat la observatornews.ro Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu: 

Copilul a fost transferat de la Buzău la Spitalul Gomoiu din Capitală.
Iniţial, părinţii micuţului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar testul lui a ieşit negativ. În weekend, băiatul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, aşa că a fost dus într-o unitate de primiri urgenţe din oraşul său.
Medicii din Buzău au crezut că are menigo-encefalită şi au decis să îl transfere în Capitală. Aici a fost testat din nou pentru covid şi, de data acasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

Băieţelul este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor. Din păcate, însă, boala i-a afectat grav plămânii.

Este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Matei Balş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.