Meteorologii au emis, marţi, mai multe avertizări nowcasting de fenomene meteo periculoase, fiind vizate mai multe judeţe. În Capitală a fost cod portocaliu de furtună, fiind emis mesaj RO-Alert. Ulterior, meteorologii au emis o avertizare cod roşu. În urma furtunii, în Bucureşti au fost rupţi patru copaci, iar 13 subsoluri au fost inundate, în total fiind 22 de intervenţii. Primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat că a luat legătura cu reprezentanţii instituţiilor implicate, fiind asigurat că situaţia este sub control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: "Am luat legătura cu reprezentanţii instituţiilor care au în atribuţii eliminarea efectelor produse de furtuna din această seară şi m-au asigurat ca situaţia este sub control. Echipele ApaNova sunt în teren şi acţionează pentru a pompa apa din zonele în care s-au produs acumulări", a afirmat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că Poliţia Locală, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi STB colaborează pentru degajarea traficului şi diminuarea impactului ploii torenţiale.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, au fost 22 de situaţii de urgenţă gestionate în Bucureşti, în timp ce în Ilfov nu au fost solicitări.

UPDATE: "Pe durata codurilor meteorologice Roşu şi Portocaliu, în Bucureşti au fost înregistrate următoarele cazuri: 4 copaci rupţi şi 13 subsoluri cu acumulare de apă", a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Astfel, copaci au căzut pe autoturisme pe strada Teleajăn şi pe Calea Şerban Vodă, iar pe strada Popescu Radu un arbore a căzut pe trotuar.

UPDATE: ”Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie astăzi, 31.05.2021, respectiv Cod Roşu şi Cod Portocaliu pentru Municipiul Bucureşti, care previzionează ploi în cantitate de 35 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, este posibil să se înregistreze acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale oraşului. Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă şi canalizare pentru Municipiul Bucureşti, este pregătită să intervină cu 13 hidrocurăţitoare, 27 autoutilitare, 21 echipamente de pompare şi un personal format din 120 specialişti”, a transmi, marţi, Apa Nova, într-un comunicat d epresă. 

Compania precizează că echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potenţial risc de acumulare. 

”De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi Societatea de Transport Bucureşti, în scopul minimizării impactului evenimentului pluviometric asupra locuitorilor Capitalei”, a mai explicat compania. 
 
UPDATE: ANM a emis o avertizare cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti.

Până la ora 18.30, se vor semnala, îndeosebi în jumătatea de est a municipiului, ploi torenţiale ce vor acumula 35 l/mp, iar în ultima jumătate de oră s-au acumulat izolat 35...40 l/mp

ŞTIRE INIŢIALĂ: ANM a emis, marţi, avertizări nowcasting cod galben pentru judeţele Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.  

Se anunţă averse care vor depăşi 25 ... 35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.  

De asemenea, au fost emise avertizări nowcasting cod portocaliu pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa, Gorj şi Vâlcea.  

Aici meteorologii aşteaptă averse torenţiale ce vor cumula 35 l/mp, descărcări electrice frecvente, vijelie, grindină.  

O altă avertizare cod portocaliu vizează municipiul Bucureşti.  

Până la ora 18.00, sunt anunţate ploi torenţiale ce vor cumula izolat 30...35 l/mp, grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice.  

ISU Bucureşti-Ilfov a emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert.  

De asemenea, pompierii au transmis recomandări:  

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; 

  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; 

  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii;  

  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.