Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, nu mai reprezintă asociaţia ”Împreună pentru A8”, a anunţat conducerea acestei mişcări civice, care îl acuză pe Urtoi că ”a vrut încă de la început să parvină cu orice preţ”. Urtoi a declarat, pentru News.ro, că este membru fondator al Asodciaţiei şi nu doreşte să polemizeze cu membrii acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ulterior, într-o postare pe Facebook, Cătălin Urtoi precizează că nu este înregimentat politic şi că nu este membru în niciun consiliu de administraţie.

”Sunt în continuare o persoană civică sută la sută şi nu doar declarată, iar documentele şi activitatea mea justifică acest lucru. Nu sunt în acest moment membru în niciun Consiliu de Administraţie. În continuare sunt alături de echipa de la CNAIR şi de la Ministerul Transporturilor pentru a finaliza proiectele de autostrăzi ale Moldovei, aşa cum sunt asumate în acest moment prin programul de guvernare, finanţate şi susţinute de către Comisia Europeană”, a afirmat Cătălin Urtoi.
 
El a mai scris că, în calitate de membru fondator a asociaţiei ”Împreună pentru A8”, dar şi din cea de consilier onorific al Ministrului Transporturilor, a avut luni o întâlnire la Agenţia de Protecţia Mediului Iaşi pentru a discuta pe tema Acordului de Mediu pentru tronsonul Motca-Leţcani-Ungheni din cadrul autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. 
 
”Fără Emiterea Acordului de Mediu pe acest tronson, nu putem avansa la etapa de licitaţie pentru execuţie!”, a afirmat Cătălin Urtoi.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Consiliul Director al Asociaţiei ”Împreună pentru A8” susţine, într-un comunicat, că, având în vedere ”derapajele” din ultima perioadă, Cătălin Urtoi nu mai are nicio calitate în Asociaţia ”Împreună pentru A8”.

”Precizarea este necesară, având în vedere că zilele trecute domnul Cătălin Urtoi a fost numit în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere  (CNIR). Câţiva susţinători continuă să îi atribuie dlui Urtoi – fie din rea-voinţă, fie din neştiinţă – o calitate pe care nu o mai are, şi anume de vicepreşedinte al asociaţiei noastre”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei ”Împreună pentru A8”.

În ianuarie 2022, asociaţiile ”Împreună pentru A8” şi ”Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” l-au sprijinit pe Cătălin Urtoi să ocupe funcţia de consilier al Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”Mandatul său era foarte clar: să monitorizeze şi să se implice, păstrându-şi autonomia civică, în numele asociaţiilor amintite, în demersurile de construire a autostrăzilor din Moldova, cu prioritate a autostrăzii A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ-Târgu Mureş. Totodată, domnul Urtoi trebuia să informeze în permanenţă asociaţiile mandatare cu privire la stadiul derulării acestui proiect, să nu ia decizii şi să nu se implice în acţiuni care ar putea afecta credibilitatea celor două organizaţii. Am sperat în buna credinţă a domnului Urtoi şi a domnului Grindeanu. Acceptăm că ne-am înşelat. Ambii au avut propriile agende: dl Grindeanu să anihileze, eventual să anexeze acţiunea civică, iar dl Urtoi să parvină în Partidul Social Democrat, cu tot cu asociaţia noastră, pe care să o poată prezenta ca ofrandă la picioarele noilor săi tovarăşi politici”, afirmă conducerea Asociaţiei ”Împreună pentru A8”.

Totodată, reprezentanţii asociaţiei amintesc că, în luna noiembrie a anului trecut, mişcările civice ieşene i-au retras lui Urtoi mandatul de reprezentare pe lângă ministrul Transporturilor.

”Numirea lui Cătălin Urtoi ca membru în Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere  (CNIR) este o răsplată din partea conducerii PSD pentru serviciile aduse. Altfel spus, este vorba de o sinecură, o poziţie remunerată extrem de generos şi ocupată doar cu susţinerea domnilor Sorin Grindeanu, Maricel Popa şi a altora din aceeaşi grupare, pe care, în treacăt fie spus, domnul Urtoi nu avea nicio reţinere să o demonizeze până acum doi ani. Ne este clar că scopul domnului Urtoi a fost de la bun început să parvină cu orice preţ. Chiar dacă asta presupunea înşelarea foştilor colegi din asociaţie şi din mişcarea civică. Cât despre PSD, ne este la fel de clar că acest partid nu ezită să compromită acţiunile civice cu ajutorul unor profitori mărunţi”, a mai precizat conducerea Asociaţiei ”Împreună pentru A8”.

Cătălin Urtoi este unul dintre fondatorii Asociaţiei ”Împreună pentru A8”, el iniţiind mai multe acţiuni de protest în ultimii ani faţă de lipsa de autostrăzi în Moldova.

Contactat de News.ro, Cătălin Urtoi a precizat că nu vrea să polemizeze cu reprezentanţii Asociaţiei şi că le răspunde acestora ”prin muncă”.

”Sunt fondator al asociaţiei «Împreună pentru A8», restul funcţiilor e treaba lor. Eu răspund prin muncă”, a afirmat Urtoi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.