Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că în prezent sunt 27 de pacienţi COVID în Ungaria, doi în Austria şi şapte în Polonia şi sunt discuţii pentru a fi transferaţi şi alţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raed Arafat a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Slovacia a oferit trei paturi pentru pacienţii românii diagnosticaţi cu COVID.
 
“Referitor la transferul pacienţilor în afara României, avem la acest moment 27 de pacienţi în Ungaria, dintre care 15 la Debrecen şi 12 pacienţi la Szeged. Austria - doi pacienţi de terapie intensivă şi Polonia 7 pacienţi şi încă ducem discuţii pentru a transfera şi alţi pacienţi. Din ce ştim, s-au oferit şi din partea altor ţări un număr de paturi, de exemplu, trei paturi în Slovacia, dar aşteptăm să ni se spună dacă sunt de terapie intensivă sau de ce categorie sunt şi atunci vom decide dacă duce pacienţi şi acolo”, a declarat Arafat.
 
Arafat a mai anunţat că a sosit o delegaţie medicală de la Ministerul Apărării din Germania care va evalua cazurile critice COVID aflate în UPU. 
 
“Astăzi, a sosit din Germania, de la Ministerul Apărării din Germania, de la Armata germană, o delegaţie medicală, care are ca sarcină evaluarea situaţiei şi a cazurilor mai ales cele critice aflaţi în unităţile de primiri urgenţe şi aici vom merge pe Bucureşti unde avem peste jumătate a pacienţilor intubaţi aflaţi în terapie intensivă, adică aflaţi în unităţile de primiri urgenţe din ţară. Au început evaluarea acestor pacienţi şi urmează în cel mai scurt timp să se ia decizia în tipul weekend-ului care va fi abordarea şi dacă o parte din acest pacienţi o să reuşim să îi ducem în Germania, bineînţeles depinde de starea lor şi de mai multe aspecte, de acceptul familiilor”, a transmis Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.