Aplicaţia Check DCC, care permite verificarea şi validarea certificatelor verzi, a fost reglementată şi în România. Aplicaţia a fost dezvoltată de STS şi poate fi descărcată pe dispozitive cu sistem de operare Android.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aplicaţia Check DCC pentru verificarea şi validarea certificatelor digitale UE poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android”, a transmis, marţi, Comitetul de coordonare a vaccinării.  

Aplicaţia permite verificarea şi validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât şi în celelalte state interconectate la sistemul informatic European.  

Aplicaţia este destinată operatorilor economici şi organizatorilor de eveimente.  

”Aplicaţia nu înregistrează şi nu stochează informaţii. Aplicaţia doar verifică autenticitatea şi validitatea certificatelor digitale UE privind COVID”, a mai transmis CNCAV.  

Aplicaţia a fost dezvoltată de specialişti din STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. 

Aplicaţia a fost lansată şi a fost publică din 1 iulie, odată cu implementarea certificatelor digitale în ţara noastră şi în celelalte state europene. Acum a fost reglementată pentru a fi utilizată şi în interiorul ţării, odată cu introducerea certificatelor verzi şi pe plan naţional. 

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, noile măsuri pentru localităţile cu incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU. Prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile «Check DCC» au intrat în vigoare în 20 septembrie 2021.  
 
Cetăţenii străini care provin din state care nu emit certificatul verde, fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării cu documente emise de statele respective.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.