Inspectorii Apele Române au făcut, în perioada 28 iunie-9 iulie, 277 de controale de-a lungul litoralului românesc, fiind aplicate amenzi în valoare de 471.000. De la începutul anului s-au făcut 772 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 632.000 de lei. S-au descoperit construcţii ilegale pe plajă, dar şi turişti cu maşini în locuri interzise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Apele Române au precizat ulterior că, în perioada 28 iunie-9 iulie, au fost efectuate 277 de controale de-a lungul litoralului românesc, fiind aplicate amenzi în valoare de 471.000.

De la începutul anului s-au făcut 772 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 632.000 de lei. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În ultimele două săptămâni (28 iunie-9 iulie), inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, împreună cu inspectori din cadrul celorlalte Admnistraţii Bazinale de Apă, au efectuat, de-a lungul litoralului românesc, între Năvodari-Vama Veche, 772 de controale şi au fost impuse 1.239 de măsuri. În cadrul acestor operaţiuni,  au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 632.000 lei, atât operatorilor de plajă pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare”, a transmis, marţi, Apele Române.

Potrivit sursei citate, amenzile au vizat cu precădere:

  • Construcţii ilegale pe plajă, pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităţilor locale;
  • Circulaţia cu autovehicule pe plajă pentru identificarea cărora s-a solicitat sprijinul Poliţiei locale;
  • Nerespectarea distanţei de 5 metri dintre linia ţărmului şi şezlonguri;
  • Nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectare gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate;
  • Amplasarea de beach-baruri în locuri nereglementate contractual;
  • Extinderea nepermisă a beach-barurilor.

”Instituţia anunţă că acţiunile vor continua toată perioada sezonului estival şi vor consta în verificarea permanentă a acţiunilor de exploatare a plajelor în condiţii normale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.