Meteorologii au actualizat, joi, avertizările cod galben şi au anunţat că, în zona montană înaltă, până la ora 22.00, vor fi rafale de vânt, de până la 100 de kilometri la oră, şi ninsori moderate cantitativ. În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, fenomenele periculoase sunt prognozate până la ora 20.00. De vineri dimineaţă, până sâmbătă la ora 11.00, este cod galben în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic şi penru intervalul 28 februarie, ora 09:00 - 29 februarie, ora 11:00. 

”În Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat mai consistent de zăpadă. Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat şi va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70....80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90...100 km/h”, a tranmis ANM.

Potrivit meteorologilor, trecător ninsori vor fi şi în vest şi în centru, dar în general slabe cantitativ.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Pe parcursul zilei de joi (27 februarie), mai ales la altitudini mari, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, vântul va avea intensificări cu rafale de 70....100 km/h, va ninge şi va fi viscol. Local, îndeosebi în Carpaţii Orientali, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă mai consistent”, a trmi ANM.

Avertizarea cod galben este valabilă până la ora 22.00.

De asemenea, până la ora 20.00, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, temporar vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, de 55...60 km/h.

Porivit meteorologilor, intensificări ale vântului vor fi şi în sud-estul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.