Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, spune că anul şcolar nu va fi îngheţat ca urmare suspendării cursurilor din cauza infecţiilor cu coronavirus, iar elevii nu vor fi nevoiţi să repete anul. Anisie susţine că ministerul pregăteşte măsuri astfel încât elevii şi studenţii să încheie anul şcolar "cu bine”, iar cei care au examene finale să le poată susţine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Indiferent de situaţia în care ne aflăm, îndemn părinţii, cadrele didactice, elevii şi studenţii să se informeze numai din surse oficiale şi să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spaţiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm şi de responsabilitate şi vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor şi al studenţilor. Nu s-a pus problema îngheţării anului şcolar!", a afirmat Monica Anisie, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Monica Anisie a afirmat, marţi, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că autorităţile nu iau în discuţie îngheţarea anului şcolar, măsură care ar presupune repetarea acestuia de către elevi.
 
Ministrul Educaţiei şi Cercetării a anunţat că la nivelul ministerului se lucrează la un plan de măsuri referitor la cei care au de susţinut examene la finele acestui an şcolar. 
 
"Ministerul Educaţiei şi Cercetării lucrează în acest moment la o serie de măsuri clare şi eficiente pe care le vom comunica public în cel mai scurt timp, în mod oficial. Înţeleg îngrijorarea celor care vor susţine examenele naţionale şi îi asigur că vom lua măsurile cele mai bune pentru elevi şi pentru studenţi”, a afirmat Monica Anisie.
 
Ea a precizat că măsurile au în vedere recuperarea materiei şi că autorităţile doresc să "ofere posibilitatea copiilor de a încheia cu bine anul şcolar”. 
 
"Deocamdată trebuie să fim responsabili şi să arătăm solidaritate şi să continuăm învăţarea de acasă”, a spus Anisie. 
 
Ea a spus că ministerul îi încurajează pe profesori să utilizeze aplicaţiile online. 
 
"Încercăm să păstrăm contactul cu elevii noştri” a menţionat ea.
 
Autorităţile au anunţat anterior că şcolile rămân închise pe perioada stării de urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.