Andrei Baciu îşi anunţă luni, într-o postare pe Facebook, demisia de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, invocând ” informaţiile apărute în spaţiul public” şi lăsând astfel să se înţeleagă că este vorba despre ancheta DNA privind achiziţiile de vaccinuri din pandemie, perioadă în care el a fost vicepreşedinte şi apoi preşedinte interimar al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). La puţin timp după anunţ, el a ajuns la sediul DNA. Andrei Baciu a afirmat, după ce a ieşit de la audieri la sediul DNA, în privinţa dosarului privind achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei, că a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate şi are „conştiinţa absolut liniştită” referitor la toate lucrurile pe care le-a făcut în România. Acesta a mai spus că avocaţii săi i-au tecomandat să nu facă mai multe declaraţii, neprecizând nici ce calitate are în dosarul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Andrei Baciu, după ce a ieşit de la DNA: Am răspuns la absolut toate întrebările care mi-au fost adresate. Am conştiinţa absolut liniştită
CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă: Am vorbit cu domnul Baciu, nu a fost nevoie să îi cer demisia, a fost o demisie de onoare / Florin Cîţu nu trebuie să îşi dea demisia din partid, atât timp cât dosarul nu a fost trimis în judecată. Nu a demisionat din grup

 

UPDATE - La ora 10.00, Andrei Baciu a ajuns la sediul DNA, unde au loc audieri în dosarul achiuziţiilor de vaccinuri anti-COVID.
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis şi cu credinţa nestrămutată în valorile onoarei şi integrităţii. Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu faţă de principiile etice şi morale în care cred şi pe care le-am susţinut întotdeauna, şi nu dintr-o obligaţie legală”, afirmă Baciu.
El precizrează că de-a lungul a nouă ani de când s-a întors în România şi în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-a avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, a acţionat cu un respect neclintit pentru legislaţie, instituţii şi cetăţeni.
”Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienţilor. Am încredere deplină în actul de justiţie, convins fiind că adevărul şi dreptatea vor prevala. Vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea şi susţinerea pe care mi le arătaţi”, conchide el.
Andrei Baciu a fost numit la conducerea CNAS în august 2023.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

În scandalul achiziţiilor de vaccinuri anti-COVID sunt urmăriţi penal fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.