Coada de tiruri în Vama Siret măsura, luni, la prânz, peste 25 de kilometri, autorităţile sucevene aşteptându-se ca numărul de autovehicule care ies din ţară spre Ucraina să se menţină ridicat până după sărbătorile de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declatrat, pentru News.ro, că au fost luate unele măsuri în localitatea Siret, tranzitată de aceste tiruri, pentru ca viaţa oamenilor să nu fie afectată. 

”Tirurile trec prin mijlocul localităţii Siret. Am decis ca autovehiculele să nu blocheze oraşul, astfel că nu există coadă de tiruri în interiorul localităţii. Trebuie să le permitem copiilor să meargă la şcoală, dar şi magazinelor să se poată aproviziona. Gândiţi-vă că această situaţie durează din februarie, de când a început războiul”, a afirmat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan. 

El a adăugat că, din păcate, drumul european către Siret are o singură bandă pe sens şi că ”acum înţelegem câtă nevoie avem de autostradă”. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Traficul pe drumul european E85 în zona judeţului Suceava a început să crească de la sfârşitul săptămânii trecute, iar, luni, rândul tirurilor care aşteptau să iasă din ţară prin Vama Siret măsura peste 25 de kilometri. 

Şoseaua este blocată de tiruri pe un sens de mers, între Siret şi localitatea Dănila. 

Autorităţile sucevene se aşteaptă ca traficul să se menţină ridicat până la sfârşitul acestei luni, pe fondul cererii crescute de marfă în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, că actuala infrastructură rutieră este deficitară, dar că au fost găsite unele rute ocolitoare. 

"Am identificat două motive pentru care numărul de tiruri care aşteaptă să iasă din ţară a crescut foarte mult. Pe de o parte au fost câteva sincope în prelucrarea datelor în vama ucraineană, iar pe de altă parte este vorba de afluxul enorm de tiruri care aduc şi produse pentru sărbătorile de iarnă. Vor fi echipaje în mai multe puncte pentru a-i determina pe şoferii de tiruri să respecte regulile de circulaţie, inclusiv pe rutele ocolitoare pe care le-am identificat. Totuşi, infrastructura actuală nu ne permite să venim cu foarte multe variante şi soluţii", a afirmat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.