O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează duminică, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Frankfurt - Otopeni, pentru transportarea a trei pacienţi cu arsuri, răniţi în urma incendiului care a avut loc vineri la hala de reciclare a deşeurilor din Popeşti Leordeni. Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că din cei cinci pacienţi cu arsuri, trei au putut fi transferaţi în Germania, deşi sunt în stare gravă, o persoană care nu era de cetăţenie română, însă lucra acolo, a decedat, iar un alt pacient este în stare gravă, lucru care nu a permis transferarea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Trei au plecat în dimineaţa asta în Germania, iar al patrulea care a rămas este într-o stare critică, din păcate. Au fost cinci. Din păcate, unul care a decedat. Şi mai erau patru, dintre care trei au fost transferaţi şi unul este netransportabil, fiind într-o stare foarte gravă. Deci un pacient a decedat, din păcate, care era de o altă cetăţenie decât română, dar care lucra acolo. Şi cei transferaţi sunt în stare gravă, pentru că sunt intubaţi, ventilaţi, cu leziuni de căi respiratorii. Clar că starea lor nu este una bună, dar s-a considerat că pot fi transferaţi şi au fost transferaţi la trei spitale din Germania, cu ajutorul colegilor de la Ministerul Apărării. La acest moment nu, din ce ştiu, starea celui de-al patrulea pacient nu permite transferul”, a explicat Raed Arafat, duminică la Digi 24.

UPDATE - Trei bărbaţi cu arsuri pe mai mult de 50% din suprafaşa corpului, doi dintre ei internaţi la Spitalul Bagdasar - Arseni şi un altul la Floreasca, au fost aduşi cu ambulanţele la Baza 90 Transport Aerian şi îmbarcaţi la bordul aeronavei C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, care îi ca transporta la Frankfurt.

Un incendiu şi o explozie s-au produs, vineri, la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Şase persoane au suferit arsuri, cinci dintre acestea fiind intubate, iar alte cinci au probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum. Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat încă de atunci că victimele cu arsuri sunt în stare gravă şi ar putea fi transferate în străinătate.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, precizează MApN.

Echipa medicală va fi formată din specialişti ai UPU-SMURD Bucureşti şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Aeronava va decola din Baza 90 Transport Aerian duminică, după ora 8.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.