Grupul de Comunicare Strategică a confirmat joi existenţa a 59 de cazuri de coronavirus în România. Al 53 - lea caz de de coronavirus este un bărbat de 53 de ani din Covasna. Încă şase cazuri au fost diagnosticate în Hunedoara, trei paciente şi trei cadre medicale. Alte cazuri sunt o femeie de 33 de ani care lucrează în Italia şi care s-a întors marţi în ţară şi un şofer de TIR din Mureş, care a călătorit în Italia. Joi au mai fost diagnosticate două cazuri, o femeie aflată în carantină la Arad şi o tânără de 20 de ani, contact indirect al fostului ofiţer MAI, în vârstă de 60 de ani, internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota” şi diagosticat ulterior Au fost deschise 28 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Trei dintre cele şase cazuri din Hunedoara sunt paciente cu vârste de 52, 58 şi 74 de ani. Celelelate trei sunt cadre medicale, autoizolate la domiciliu, două cu vârste de 45 de ani şi una de 53 de ani.

Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal. 

UPDATE - 59 de cazuri de coronavirus în România - un bărbat de 53 de ani din Covasna şi încă şase cazuri în Hunedoara

Al 53 - lea caz de de coronavirus a fost diagnosticat joi, un bărbat de 53 de ani din Covasna. Încă şase cazuri au fost diagnosticate în Hunedoara.

Bărbatul a venit din Italia,  de la Trentino, în 8 martie. El s-a autoizolat la domiciliu.

Bărbatul s-a îmbolnăvit ca urmare contactului cu un caz deja diagnosticat.

UPDATE - Al 52 - lea caz de de coronavirus - o femeie de 33 de ani care lucrează în Italia şi care s-a întors marţi în ţară

Al 52 - lea caz de de coronavirus a fost diagnosticat joi, o femeie de 33 de ani care lucrează în Italia şi care s-a întors marţi în ţară. Tânăra lucrează în Trentino, Italia.

Femeia s-a intors pe 10 martie în ţară, iar în ziua urmatoare, s-a internat cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

UPDATE - Al 51 - lea caz de de coronavirus a fost diagnosticat joi, un şofer de TIR din Mureş, care a călătorit în Italia.

Grupul  de Comunicare Strategică anunţă că a 51-1 persoană diagnosticată cu coronavirus este un bărbat de 21 de ani, din judeţul Mureş. Bărbatul a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie.

În cursul zilei de 10 martie a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiţia de caz.

Este internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului judeţean din Târgu Mureş şi va fi transferat la Cluj-Napoca.

UPDATE - Al 50-lea caz de de coronavirus a fost diagnosticat joi, o femeie de 54 de ani din Neamţ.

 Femeia de 54 de ani din Neamţa venit în 1 martie, din Italia, dintr-o zonă neafectată.
Ea a fost internată la Spitalul Roman în 11.martie, cu tuse, febră, faringită.

Femeia este al treilea caz diagnosticat joi şi al 50-lea de la debutul epidemiei în România.

UPDATE - Cel de-al 49-lea caz de coronavirus din România este o femeie de 45 de ani, venită din Italia, aflată în carantină în Arad.

Femeia este din Cluj, este asimptomatica şi urmează sa fie transferată la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

Ea este al doilea caz depistat joi. Miercuri, a fost ziua în care ce cele mai multe cazuri înregistrate, 18.

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal şi două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Totodată, direcţiile de sănătate publică au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de 300.000 lei la nivel naţional, pentru persoanele care nu au respectat măsura auto-izolării la domiciliu.

UPDATE - Institutul Naţional de Sănătate Publică a modificat pe site bilanţul celor infectaţi cu coronavirus, care iniţial era de 49 de persoane, în prezent fiind anunţate 48 de persoane infectate, 20 de cazuri fiind în Bucureşti. Astfel, cifrele INSP coincid acum cu cele anunţate de Grupul de Comunicare Strategică.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Datele INSP indică existenţa a 49 de cazuri de coronavirus, 21 fiind în Capitală, în timp ce Grupul de Comunicare strategică a confirmat până la această oră 48 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre o femeie de 20 de ani, din Bucureşti, contact indirect al pacientului 17, bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv ulterior internării. Femeia este prietena şoferului bărbatului.

Digi 24 relatează că a doua persoană este un bărbat, tot contact indirect al celui care a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota”.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că 6 persoane au fost declarate vindecate.

Totodată, până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal şi două dosare penale înregistrate pentru comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Potrivit datelor INSP, în Bucureşti sunt 21 de cazuri.

Alte 1.450 de persoane sunt în carantină, iar 12.917 sunt izolate  la domiciliu.

Miercuri, au fost confirmate cu coronavirus 18 persoane, cele mai mare bilanţ înregistrat într-o singură zi de la apariţia cazurilor de îmbolnăvire în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.