Universitatea de Medicină ”Carol Davila” din Bucureşti a decis, duminică, suspendarea cursurilor, practicii şi examenelor, până în 31 martie, pentru a reduce infectarea cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, întrunit, duminică, în regim de urgenţă, a anunţat suspendarea cursurilor şi lucrărilor practice, precum şi a examenelor pentru toţi studenţii,  începând cu data de 09.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, potrivit unui anunţ pe site-ul universităţii.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

În România au fost confirmate 13 cazuri de infectare cu coronavirus. 

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus.

Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie, precum şi vizitele aparţinătorilor.

Arafat a reluat recomandarea ca cetăţenii români să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar celor care sunt în aceste zone să nu vină în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.