Aproape 22.000 de tineri s-au înscris la cele 19 facultăţi ale Universităţii Bucureşti, fiind cel mai mare număr de candidaţi din ultimii trei ani. Astfel, universitatea a înregistrat o concurenţă de aproape 5 candidaţi înscrişi/loc bugetat. De asemenea, peste o sută de elevi olimpici au ales una dintre facultăţile Universităţii Bucureşti

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Universitatea Bucureşti, 21.937 tineri au ales să îşi continue studiile superioare de licenţă la cele 19 facultăţi.

”Acesta reprezintă cel mai mare număr de candidaţi din ultimii trei ani. Astfel, dacă în 2017 Universitatea din Bucureşti a înregistrat peste 20.800 de înscrişi la programele de studii universitare de licenţă, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de  candidaţi care au optat să studieze la una din facultăţile UniBuc. Universitatea din Bucureşti a înregistrat astfel o concurenţă de aproape 5 candidaţi înscrişi/loc bugetat”, a transmis Univestitatea Bucureşti.

Sursa citată a precizat că 106 elevi olimpici au ales Universitatea din Bucureşti pentru continuarea studiilor şi formarea lor academică. Dintre aceştia, 37 au optat pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 26 pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, 12 au optat pentru Facultatea de Geografie, 10 pentru Facultatea de Litere, 5 pentru Facultatea de Ştiinţe Politice, câte 4 pentru Facultatea de Fizică şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, câte 3 pentru Facultatea de Filosofie şi pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, iar 2 olimpici au optat pentru Facultatea de Chimie.

”Având în vedere scăderea continuă a absolvenţilor de liceu care au absolvit bacalaureatul, tabloul general al admiterii din acest an confirmă interesul crescut al tinerilor pentru studiul şi formarea într-o comunitate academică de tradiţie.  Universitatea din Bucureşti reprezintă prima opţiune de studiu şi pentru un număr semnificativ de absolvenţi de licenţă. În sesiunea iulie 2019, 3.650 de candidaţi au ales să se înscrie pe cele 2.424 de locuri bugetate puse la dispoziţie pentru studii universitare de master”, a mai transmis Univestitatea Bucureşti.

Reprezentanţii instituţiei transmit, de asemenea, că patru facultăţi ale Universităţii din Bucureşti organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie şi Geofizică, precum şi de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Pentru candidaţii la admiterea din acest an, Universitatea din Bucureşti a oferit o serie de facilităţi, precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii, dar şi acces gratuit în spaţiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.