Prefectura Timiş anunţă că, luni după-amiază, a fost operaţionalizată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal din Timişoara. Primarul municipiului, Dominic Fritz, a fost personal să verifice lucrările de punere în funcţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Prefecturii Timiş, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal are 12 paturi de terapie intensivă, cu oxigen, şi a fost dotată de Spitalul Municipal cu un aparat ASTRUP pentru analize uzuale, astfel încât pacienţii să nu mai trebuiască transportaţi pentru analize.
 
"Cele 12 paturi de ATI se adaugă celor 45 de paturi de ATI existente la această oră la  Spitalul Judeţean, Spitalul Victor Babeş, Spitalul Municipal Lugoj, Casa Austria, care sunt ocupate în procent de 100%. Totodată, mai există 6 paturi ATI la Clinica Bega (pentru gravide şi lăuze), 4 la Spitalul Louis Turcanu şi 6 la Spitalul de Boli Cardiovasulare (pentru cardiaci), din care este ocupat un pat. Totodată, în spitalele din judeţul Timiş există un număr de 612 paturi, astăzi fiind ocupate 387 (procent 63,24%). Totodată, în Clinica Bega, în Spitalul de Copii Louis Turcanu şi în Spitalul de Boli Cardiovasculare sunt încă 139 paturi COVID, din care 23 sunt ocupate”, a transmis Prefectura Timiş.
 
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a fost luni, personal, să verifice lucrările care se fac pentru punerea în funcţiune a Unităţii Mobile de Terapie Intensivă.
 
"Am ajuns la TIR-ul ATI, când echipa Spitalului Municipal, condusă de Daniel Maliţa, lucra de zor să pregătească infrastructura din jurul vehiculului şi să-l deschidă pentru pacienţii cu COVID-19. Remorca a fost dotată cu aparatură şi tot ceea ce este nevoie pentru a asigura îngrijire pentru pacienţi. Trebuiau însă asigurate cabine pentru echiparea, dezechiparea şi dezinfectarea personalui medical şi copertine care să protejeze circuitul medical, pentru că vine iarna. La asta am lucrat în ultimele trei zile: am adus containere, am racordat remorca la utilităţi. De abia atunci TIR-ul va deveni o extindere a secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal. Toată lumea caută soluţii în aşa fel încât intervenţia de urgenţă să se facă rapid şi în siguranţă, atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical. În seara asta vom primi primii pacienţi”, a scris Fritz pe pagina de Facebook.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.