Senatorul USR Cristi Berea cere autorităţilor să instaleze de urgenţă semafoare cu buton de comandă pentru pietoni pe drumul dintre Iaşi şi Târgu Frumos, după accidentul din localitatea Leţcani în care un copil a murit, iar fratele şi tatăl său au fost răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristi Berea susţine, într-un comunicat de presă, că de la începutul anului s-au înregistrat zeci de victime în urma unor accidente grave produse pe drumul dintre municipiul Iaşi şi oraşul Târgu Frumos, dar că autorităţile au pasat răspunderea dintr-o parte în alta şi au tot amânat găsirea unor soluţii.
 
El consideră că accidentul de miercuri, produs pe o trecere de pietoni din localitatea Leţcani, în care un copil a murit, iar alte două persoane au fost grav rănite, putea fi evitat dacă în zonă exista un semafor cu buton care să poată fi acţionat de pietoni.
 
"Este o crimă ce se întâmplă. Primarii localităţilor prin care trece acest drum cunoscut şi sub numele de Şoseaua Morţii ştiu situaţia, dar nu fac nimic. Câţi oameni nevinovaţi trebuie să mai moară pentru ca autorităţile să intervină? Autostrăzi nu reuşim să facem, şosele de centură de asemenea nu prea suntem în stare, dar soluţia cu semafoare este eficientă şi simplă. Semaforul ar indica tot timpul roşu pentru pietoni şi poate fi comutat pe verde atunci când o persoană vrea să traverseze", afirmă senatorul USR Cristi Berea.
 
Totodată, el aminteşte că în luna februarie a anului trecut a solicitat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi ca pe tronsonul Iaşi-Târgu Frumos să monteze separatoare de sens şi să introducă sistemul 2+1 alternativ. Drumul 2+1 alternativ este o categorie specifică unui drum cu trei benzi. Pe două benzi se circulă într-o direcţie, iar o a treia bandă este utilizată pentru circulaţia din sens opus, sistemul alternând la câţiva kilometri distanţă. 
 
Doi copii şi tatăl lor au fost loviţi, miercuri, de un TIR, pe o trecere de pietoni de pe DN 28, în localitatea Leţcani din judeţul Iaşi. Unul dintre copii a murit, iar celălalt şi bărbatul au fost transportaţi la spital. Tatăl copilului a fost operat, având ruptură de splină şi fractură de bazin. Celălalt copil se află în stare stabilă la Spitalul "Sfânta Maria" din municipiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.