Un poliţist din Vrancea donează sânge la Centrul Judeţean de Transfuzii de mai bine de 10 ani, reprezentanţii instituţiei apreciind că acesta a donat până acum peste 12 litri de sânge.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valerică Crintea lucrează în Departamentul Transporturi al IPJ Vrancea din anul 2009. Din anul 2011, poliţistul a început să doneze sânge pentru semenii aflaţi în impas, iar de atunci a continuat să se prezinte periodic la Centrul de Transfuzii pentru a dona. 
 
Practic, agentul şef a donat a peste 12 litri de sânge, convins fiind că este ”datoria” lui.
 
"Absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, promoţia 2002, agent şef principal Crintea Valerică lucrează la Transporturi din anul 2009. Doi ani mai târziu a început să doneze sânge, iar obiceiul i-a rămas... în sânge. Gestul de a dona sânge este acum pentru el, un stil de
viaţă" , precizează IPJ Vrancea.
 
Pe blogul său, poliţistul îşi împărtăşeşte convingerile despre nobilul act de donare şi doreşte să înlăture ”miturile” pentru cei care nu au călcat încă pragul unui centru de transfuzie: ”Trebuie să auzim MEREU strigătul necontenit al celor care cer ajutorul, al celor care au nevoie de sânge pentru a continua lupta cu bolile şi pentru a fi învingători, cu ajutorul nostru. Haideţi să nu precupeţim niciun efort şi să ne ajutăm semenii prin acest gest al donării de sânge, pentru că SÂNGELE ÎNSEAMNĂ VIAŢĂ! Donează sânge şi vei putea salva pe cineva imediat sau cel târziu în 5 zile”
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.