Un număr de 36 de pompieri români participă, sâmbătă, la misiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din zona Quartier Le Frayot din sud-vestul Franţei, intervenind pentru a împiedica focul să ajungă la clădirile rezidenţiale, a menţine o linie de protecţie şi a lichida focarele ascunse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"Astăzi, 36 de pompieri români, cu 9 mijloace tehnice, continua misiunea de stingere în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franţei, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă. Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse", a transmis, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
 
Pompierii români intervin cu autospeciale de stingere şi o cisternă de 12.000 de litri, care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere. 
 
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU
 
"Pompierii intervin în condiţii extreme. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută (sub 10%) şi vântul care suflă cu putere îngreunează intervenţia din teren a salvatorilor", a menţionat sursa citată.
 
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU
 
La misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie participă un modul specializat, format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice. 
 
Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.