Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la prima probă a examenului de Bacalaureat, iar peste 3.600 au absentat. Un absolvent, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut temperatura peste 37,3 şi va susţine examenul în etapa specială. Totodată, 85 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat: Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 134.831 de candidaţi, în timp ce 3.643 de candidaţi au absentat. Un singur candidat a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Acestava susţine examenul în etapa specială, ce se va desfăşura în data de 6 iulie. 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 în carantină/spitalizaţi", a transmis, printr-un comunicat de presă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Candidatul care a avut temperatura peste limita admisă este din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 85 de candidaţi, iar aceştia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Următoarele probe se vor desfăşura conform următorului calendar: marţi - Limba şi literatura maternă; miercuri - proba obligatorie a profilului, iar joi - proba la alegere a profilului şi a specializării

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Primele rezultate vor fi afişate în 30 iunie, până la ora 12.00. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, şi 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.