Seismografele de la INFP au înregistrat un nou cutremur cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter produs în Vrancea, în apropiere de judeţul Buzău. Specialiştii spun că intensitatea a fost de gradul I pe scara Mercalli, ceea ce înseamnă că puţine persoane l-au perceput.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a fost înregistrat duminică, la ora 14:35, şi a avut epicentrul în judeţul Vrancea, în apropierea comunei Vintileasca. Adâncimea a fost stabilită de seismologi la 139 de kilometri, iar intensitatea pe scara Mercalii a fost de gradul I, ceea ce înseamnă că foarte puţine persoane au simţit mişcarea telurică şi nu pot exista pagube materiale. Este al doilea cutremur produs în zona Vrancea în acest weekend, după ce sâmbătă, în primele secunde ale zilei a fost înregistrat un alt seism, cu magnitudinea 3 pe scara Richter.

De la începutul anului au fost înregistrate peste 40 de seisme de mică magnitudine în România, în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş. Doar două dintre mişcările telurice au avut magnitudini peste 4 pe scara Richter, respectiv un cutremur pe 1 martie, cu magnitudine 4 pe scara Richter şi altul pe 7 ianuarie, cu o magnitudine de 4,1  pe scara Richter. Ambele au avut epicentrul în zona seismică Vrancea. 

Seismologii încadrează cutremurele mai mici de 4 pe scara Richter drept mişcări seismice minore care sunt uneori sesizate, însă foarte rar ajung să producă pagube. Statisticile arată că, anual, pe glob se produc aproximativ 49.000 de astfel de mişcări seismice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.