Un medic din Sibiu relatează cazul unui test de salivă cu rezultat ciudat, făcut unei fetiţe de către mama sa, cadru medical. Testul are două liniuţe, doar că cea care ar trebui să indice rezultatul pozitiv este mult descentrată şi nu se ştie exact ce indică. ”Aşteptăm rezultatul testării PCR. Trăiască PCR, în ce sens doriţi”, a transmis medicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Despre liniuţa magică, testarea din salivă a copiilor şi achiziţii publice se poate scrie o carte. Stânga testul băiatului iar în dreapta al fetiţei, adică surioara”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, medicul Egri Eduard din Sibiu.  

Acesta a precizat că rezultatul testului fetiţei este greu de interpretat.  

”După cum bine observaţi, la fetiţa mai apare o liniuţă, mult descentrată, care nu ştim ce indică, chiar dacă o a doua liniuţă ar trebui să indice un rezultat pozitiv”, a mai scris medicul. 

Acesta explică faptul că mama copiilor este cadru medical, iar testul a fost făcut corect. 

”Testul este făcut extrem de corect şi meticulos, mama fiind cadru medical. Fetiţa nu are simptome. Aşteptăm mâine rezultatul testării PCR. Trăiască PCR! (în ce sens doriţi)”, a mai transmis medicul.  

La ultima raportare a Ministerului Educaţiei, din 176 de teste de salivă cu rezultat pozitiv mai puţin de jumătate au fost confirmate de către testarea PCR.  

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, în repetate rânduri, că rezultatele fals pozitive pot să apară dacă testele nu sunt făcute corespunzător sau dacă sunt citite prea târziu.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.