Un elev de la Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napocaa câştigat premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină ”Certamen Horatianum”. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 14-17 aprilie 2019, la Venosa (Italia).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Victor Şera, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpiadei Certamen Horatianum (ediţia a XXXIII-a), obţinând premiul I în clasamentul internaţional”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sursa citată a precizat că premiul a fost însoţit de o elogioasă explicaţie a comisiei de evaluare.

”Mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursivă, fidelă textului original. Comentariul literar, construit de o manieră precisă şi originală în acelaşi timp, bogat în interpretări stilistice adecvate, dezvoltă tema propusă în mod pertinent, erudit şi exhaustiv”, a fost explicaţia comisiei.

Din echipa României a făcut parte şi Paul Horea Hossu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca). Cei doi elevi au fost pregătiţi şi însoţiţi de prof. dr. Alexandru Cristian Dudău (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca).

Potrivit MEN, olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină ”Certamen Horatianum” s-a desfăşurat în perioada 14-17 aprilie 2019, la Venosa (Italia), fiind considerată una dintre cele mai prestigioase competiţii umaniste din învăţământul preuniversitar european, recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenţei în educaţie şi a patrimoniului cultural universal.

În urma rezultatului obţinut la ediţia din anul 2019, România îşi consolidează poziţia a treia în clasamentul internaţional al distincţiilor acordate în istoria concursului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.